Compensații bănești pentru deținuți

0
90

Persoanele deţinute în perioada 24 iulie 2012 şi 19 octombrie 2017, care nu au beneficiat de recursul compensatoriu, ar putea primi 5 lei pentru fiecare zi câştig neacordată. Proiectul de lege care prevede acest lucru este elaborat de către Ministerul Justiţiei. Mai exact, fiecare deţinut va primi 30 de lei pentru fiecare lună petrecută în închisoare.

Potrivit proiectului de lege privind compensaţiile financiare, deţinuţii care au executat pedeapsa în condiţii decorespunzătoare, dar au fost eliberaţi mai devreme de 19 octombrie 2017, data intrării în vigoare a recursului compensatoriu, ar putea beneficia de 5 lei pentru fiecare zi pe care ar fi putut câştiga-o în baza legii recursului compensatoriu.

Conform sindicaliştilor din penitenciare, în jur de 90.000 de foşti deţinuţi ar putea beneficia de compensaţiile financiare. Din 19 octombrie 2017, când a intrat în vigoare legea recursului compensatoriu şi până în prezent, au fost eliberaţi mai devreme peste 14.000 de deţinuţi. Deţinutul care a executat pedeapsa în condiţii necorespunzătoare beneficiază de 6 zile câştig la 30 de zile.
Sursa aici

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns