Polițiștii, la Colegiul Tehnic Mătăsari

0
284

Polițiștii au ajuns, în week-end-ul trecut, la Colegiul Tehnic Mătăsari. Acțiunea a avut loc în cadrul Programului naţional preventiv–educativ „Școala Siguranţei Tedi”.

Elevii au fost surprinşi de vizita ursuleţului Tedi – mascota partenerului Maspex România, care a participat la activităţile interactive desfăşurate de poliţişti şi a premiat elevii înscrişi în program.

Activităţile au debutat prin organizarea unei sesiuni teoretice de informare şi instruire a elevilor claselor întâi înscrise în program, cu privire la modul în care trebuie să se deplaseze pe drumurile publice în calitate de pietoni, precum şi riscurile la care se expun dacă încalcă regulile de circulaţie. De asemenea, poliţiştii de prevenire au prezentat celor mici teme referitoare la siguranţa personală şi la modul de comportare în familie, la şcoală şi în societate.

„Activităţile teoretice au fost completate de o sesiune practică, în elevii au putut îmbrățișa meseria de poliţist, având ocazia să folosească tehnica și dotările autospecialelor poliției gorjene, convingându-ne astfel că generaţia «de mâine» a Poliţiei Române așteaptă cu mult entuziasm să preia ştafeta în cursa ce are ca obiectiv principal siguranţa cetăţeanului“, se arată într-un comunicat al Poliției Gorj.

Totodată, câinii Rota şi Max din dotarea Serviciului Criminalistic şi-au demonstrat abilităţile în faţa celor mici prin exerciţii de dresaj şi disciplinizare, fiind răsplătiţi cu aplauze din partea elevilor.

„Siguranţa în unităţile şcolare reprezintă o prioritate pentru poliţiştii gorjeni, motiv pentru care, în parteneriat cu unităţile de învăţământ, cu reprezentanţii organizaţiilor de părinţi şi cu autorităţile publice cu atribuţii în domeniu, acţionează permanent pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor în scoli şi în zona adiacentă acestora“, mai arată reprezentanții Poliției Gorj.

La nivelul judeţului Gorj sunt înscrise în program 45 de clase din şcoli gimnaziale, licee şi colegii din mediul urban şi rural, activităţile fiind concretizate în organizarea unor ore de informare preventivă şi a unor evenimente de interes pentru copii.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.