Pandurii Târgu Jiu cere în instanță preluarea Stadionului din Târgu Jiu

0
21

Pandurii Târgu Jiu cere în instanță preluarea noului Stadion de la Târgu Jiu. Autoritățile locale susțin că solicitarea este aberantă în condițiile în care vorbim de un bun de public. Marcel Romanescu este convins că nicio instanță din România nu va accepta cererea înaintată de administratorii Clubului.

În ultima ședință de Consiliu Local, consilierii au respins solicitarea Cubului de a prelungi contractul de comodat cu încă 4 ani, ani ratați din cauza lucrărilor care au avut loc pe Stadionul din Târgu Jiu. Vestea nu i-a luat prin surprindere pe oficialii de la Pandurii care între timp au deschis proces în instanță solicitând preluarea în totalitate a arenei din oraș „Noi suntem în acest moment în proces. Pandurii solicită pe de o parte prelungirea acestui contract de comodat cu 4 ani, pe de altă parte , în aceiași acțiune solicită preluarea în totalitate în patrimoniul Clubului a Stadionului din Târgu Jiu, lucru cu care nu suntem de acord. Sunt singur că niciun judecător din lume nu va putea da o clădire publică, realizată cu banii de la stat și de la bugetul local, unei entități sportive. Nu este așa ceva niciunde în lume, decât acolo unde patronii de fotbal au investit proprii bani în baze sportive”, susține primarul Marcel Romanescu.

Fără exclusivități pe Arenă

Conducerea Clubului a îmbunătățit de-a lungul anilor baza de la Târgu Jiu, însă, potrivit oficialilor, niciuna din investițiile realizate nu s-a făcut cu acordul autorităților sau pe baza unor autorizații de construire. “ Nu voi privi Clubul Pandurii ca un adversar. Dacă clubul se va putea înscrie în viitorul campionat, vom găsi soluții în așa fel, încât clubul să folosească la capacitate maximă stadionul, dar nu cu exclusivitate. Până la urmă, strategia folosirii acestui stadion trebuie să o facă autoritatea publică locală, nu Clubul Pandurii. Clubul trebuie să aibă un drept de preempțiune asupra folosirii bazei sportive, în rest, sunt foarte multe echipe care au solicitat stadionul”, a mai afirmat Romanescu.

La ora actuală Pandurii Târgu Jiu are peste șapte milioane de euro datorii, un million acumulat după declanșarea insolvenței.

Articolul Pandurii Târgu Jiu cere în instanță preluarea Stadionului din Târgu Jiu apare prima dată în Impact in Gorj.
Sursa aici

Lasă un răspuns