OMS recomandă purtarea măștilor și în casă

0
12

Organizația Mondială a Sănătății recomandă acum purtarea măștilor și în locuințe, pentru a preveni îmbolnăvirile cu COVID-19 când vin musafiri în vizită.

Noul ghid de recomandări publicat de OMS miercuri la Gneva sugerează ca măștile să fie purtate în locuințe în timpul vizitelor, atunci când încăperile nu au fost aerisite corespunzător, potrivit Libertatea.

În trecut, OMS a recomandat purtarea măștilor în spațiile mici, dar nu făcuse vreo precizare cu privire la spațiile private. Când a început pandemia, OMS și-a exprimat neîncrederea în eficiența măștilor. Însă tot mai multe țări din Europa au început să copieze exemplul statelor din Asia, unde măștile sunt utilizate la scară largă, pentru a preveni virozele și răcelile.

Citeşte și: DSP Iași a rămas fără șoferi pentru misiunile de prelevare a probelor de la suspecții de COVID-19

Totodată, OMS a recomandat utilizarea măștilor pe scară largă în centrele medicale și de către personalul administrativ și angajații care nu sunt implicați în mod direct în acordarea de îngrijiri medicale, conform Agerpres.

OMS a amintit oamenilor că nu trebuie să lase măștile să le ofere un fals sentiment de siguranță, subliniind faptul că ele sunt eficiente atunci când sunt combinate cu alte măsuri esențiale de prevenție, cum ar fi spălarea pe mâini cu apă și săpun și evitarea spațiilor aglomerate.

Foto – 123rf.com
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.