În ce constă efectele secundare ale vaccinurilor COVID-19 descoperite până acum

0
15

Mulți oameni se întreabă în ce constă efectele secundare ale vaccinurile anti-COVID-19, iar specialiștii au și un răspuns.

Doctorul Moncef Slaoui, șeful operațiunii Warp Speed pentru vaccinarea anti-COVID-19 în Statele Unite ale Americii, a explicat că 10-15% dintre voluntarii pe care au fost testate vaccinurile Pfizer și Moderna au avut parte de efecte secundare „semnificativ observabile”, conform CNBC, citat de Hotnews.

Moncef Slaoui a explicat că persoanele cu efecte secundare au raportat roșeață și durere la locul injecției, febră, frisoane, dureri musculare și de cap.

Citeşte și: Încă un vaccin anti-COVID-19 este gata! Are eficiență de 70-90%

O teamă legată de efectele pe termen lung o reprezintă apariția bolilor autoimune. Slaoui a spus însă că nu au existat diferențe în acest sens între voluntarii care au primit vaccinul și cei cărora li s-a administrat un produs placebo, după cum arată Libertatea.

Doctorul a mai subliniat că momentan se cunosc efectele pe termen scurt și pe termen mediu ale vaccinării, cele pe termen foarte lung fiind încă o necunoscută.

Foto – 123rf.com
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.