OMS a schimbat definiția la „imunitatea de turmă”: se obține doar prin vaccinare

0
28

Organizația Mondială a Sănătății a schimbat definiția conceptului de „imunitate de turmă”, explicând că doar vaccinarea poate duce la imunitate de turmă.

Schimbarea a fost făcută după ce s-a dovedit că există suficient de multe cazuri reîmbolnăvire cu COVID-19, dar și că oamenii vindecați de COVID-19 pot fi purtători ai virusului și transmițători involuntari de boală.

Până acum, OMS definea imunitatea de turmă ca fiind „protecția indirectă împotriva unei boli infecțioase, care se realizează când o populație devine imună fie prin vaccinare, fie printr-o infectare anterioară”, după cum arată Libertatea.

Citeşte și: Londra, acuzată că a ascuns noua tulpină de coronavirus

Noua definiție postată pe site-ul OMS arată că imunitatea de turmă este „un concept utilizat pentru vaccinare, în care o populație poate fi protejată de un anumit virus, dacă este atins un anumit prag de vaccinare”.

Noua definiție prevede că imunitatea de turmă poate fi atinsă doar atunci când majoritatea populației este vaccinată, reducând cantitatea totală de virus capabilă să se răspândească la întreaga populație. Drept exemplu, OMS a arătat care au fost pragurile de vaccinare necesare pentru atingerea imunității de turmă în cazul altor boli: rujeola, cu un prag de 95%, și poliomielita, cu un prag de 80%.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.