Nelu Tătaru, despre pandemie: „Suntem pe o pantă descendentă. La finalul verii, viața va reveni la normal”

0
9

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat că am depășit cu bine prima fază de relaxare, iar acum ne aflăm pe o pantă descendentă și pe o transmitere comunitară scăzută în ceea ce privește noul coronavirus.

Tătaru a subliniat că sunt din ce în ce mai puține cazuri grave, la fel cum şi transmiterea comunitară a virusului este scăzută, iar numărul testele efectuate în întreaga ţară s-a redus.

„Suntem pe o pantă descendentă, având un număr de cazuri noi din ce în ce mai mic de la o zi la alta. Avem de patru-cinci săptămâni aproximativ 200 de cazuri la terapie intensivă. Cazurile grave sunt din ce în ce mai puţine, cele care stau pe ventilaţie mecanică”, a explicat Tătaru la TVR.

Citeşte şi: Ministerul Sănătății: România a trecut de vârful pandemiei de coronavirus

Ministrul Sănătății a mai precizat că există focare în corpul medical, în căminele de bătrâni, în instituţiile cu pacienţi neuropsihici, precum și în rândul celor care îngrijesc, dar toate acestea sunt focare controlate, neexistând transmitere liberă în comunitate.

„Suntem pe o transmitere comunitară scăzută în ultima perioadă. Mă uit şi la testele restante rămase de pe o zi pe alta. Dacă înainte aveam şi 2.000-3.000 de teste care rămâneau nelucrate, acum avem de la o zi la alta 826 de teste în întreaga ţară”, a mai afirmat ministrul Nelu Tătaru.

Citește ediția de iunie a revistei Unica. O găsești AICI.

Potrivit oficialului, dacă se va păstra același parcurs de scădere a cazurilor de infectare, după data de 15 iunie ne putem gândi la următoarele măsuri de relaxare, iar la sfârșitul verii am putea reveni la viața dinaintea pandemiei. Toate acestea cu o singură condiție: păstrarea obiceiurilor dobândite în timpul carantinei.

„Sper ca și după relaxările de la 1 iunie să avem același parcurs, pentru ca, după 15 iunie să ne gândim la un al treilea pachet de relaxare. Viața va fi cum era înainte, doar cu anumite obiceiuri pe care le-am preluat”, a mai spus Tătaru.

sursa foto – 123rf.com/Facebook
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.