Măsuri de odine şi siguranţă publică luate de jandarmii gorjeni în această minivacanţă

0
97

În această minivacanţă jandarmii gorjeni sunt şi ei în permanenţă în slujba cetăţeanului. Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Gorj anunţă că sunt pregătiţi să intervină în orice moment pentru a asigura un climat de ordine şi siguranţă publică dar şi pentru a combate faptele antisociale. Aceştia vor fi prezenţi atât la Tismana, acolo unde are loc ,,Festivalul Cântecului, Jocului şi Portului Popular Gorjenesc”, cât şi la Albeni la zilele comunei şi în oraşul Rovinari la sfinţirea unei biserici.

,,În perioada 15–19 august 2018, jandarmii gorjeni vor fi planificați zilnic în misiuni. Se va acţiona pentru îndeplinirea misiunilor permanente de pază şi protecţie instituţională, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competență, fiind asigurate măsuri de ordine și siguranță publică pe timpul manifestărilor cultural-artistice și religioase din județ. Astfel, jandarmii gorjeni vor fi prezenți în Tismana la ,,Festivalul Cântecului, Jocului și Portului Popular Gorjenesc”, pe timpul slujbelor religioase de la Mănăstirea Tismana, la Zilele comunei Albeni cât și la sfințirea unei biserici din Rovinari”, se arată într-un comunicat emis de IJJ Gorj.

Aceştia vor executa şi desfăşura şi acţiuni în cooperare cu alte instituţii în mediul urban şi rural, în atenția lor fiind zonele aglomerate din apropierea discotecilor, restaurantelor şi cluburilor, pentru prevenirea faptelor care tulbură ordinea şi liniştea publică.

,,Posturile montane din Rânca, Runcu şi Tismana, vor intensifica acţiunile de patrulare executate în zonele de agrement frecventate de către turişti, pentru a fi în măsură să intervină la solicitările transmise, în atenție având și respectarea normelor legale referitoare la activitățile de picnic. Patrulele de ordine publică din localitățile Târgu-Jiu, Motru, Novaci, Bumbești-Jiu, Tg-Cărbunești, Rovinari vor viza prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, depistarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale şi aplicarea măsurilor legale la constatarea producerii acestora”, au comunicat reprezentanţii IJJ Gorj.

Jandarmeria Gorj face următoarele recomandări cetăţenilor:
– să apeleze 112 sau să solicite ajutorul echipajelor aflate în misiuni în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială şi să solicite intervenţia sau sprijinul forţelor de ordine;
– să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale atunci când se află în locuri aglomerate (piaţă, magazine, mijloacele de transport în comun etc.);
– să evite consumul în exces al băuturilor alcoolice;
– să nu răspundă la provocări cu violenţă şi să evite implicarea în conflicte.
Sursa aici

Lasă un răspuns