Începe Târgul meșterilor populari al românilor de pretutindeni

0
103

Gorjenii au posibilitatea să-şi achiziţioneze, începând de săptămâna viitoare, produse tradiţionale, de artizanat şi nu numai. În centrul municipiului Târgu-Jiu se va desfăşura a XIV-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari al Românilor de Pretutindeni, fiind prezenţi 42 de meşteri din întreaga ţară.

În perioada 20-26 august 2018, în zona centrală a municipiului Târgu-Jiu, cei 42 de meșteri își vor expune produsele tradiționale: ceramică, pielărie, lemn, podoabe, ouă încondeiate, zgărdane, pictură pe sticlă, pictură țărănească, vioară cu goarnă, cusături și sculptură.

La cea de a XIV-a ediție a Târgului, în urma parteneriatului cu Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”(care organizează Festivalul Internațional de Folclor “Acasă la Brâncuși”) vor participa și meșteri populari din Serbia, Bulgaria și Republica Moldova.

Manifestarea este organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Consiliul Județean Gorj, cu sprijinul Primăriei Municipiului Târgu Jiu.
Sursa aici

Lasă un răspuns