ÎNGRIJORARE la MINISTERUL ENERGIEI. VIŞAN vine la CEO

0
177

Secretarul de stat din Ministerul Energiei va participa, vineri, la o întâlnire cu şefii CE Oltenia, ai judeţului, dar şi cu primarii din zonele miniere

Oficialii de la Bucureşti sunt îngrijoraţi de situaţia actuală din CE Oltenia. Mai multe cariere sunt blocate din cauza lipsei fronturilor de lucru. Există riscul să nu fie realizate stocurile de cărbune pentru iarnă. Doru Vişan spune că va veni, vineri, la Gorj pentru a găsi soluţii împreună cu autorităţile locale şi judeţene pentru deblocarea carierelor. “Vineri, este programată o întâlnire de analiză. Aşa cum ştiţi, au fost promovate două acte normative legate de exproprieri pentru Carierele Roşia şi Jilţ. Vom discuta şi despre necesitatea de a promova încă două acte normative pe tema exproprierilor pentru carierele Roşiuţa şi Tismana. Vrem să avem o evaluare corectă. Pentru asta e necesară această întâlnire cu toţi factorii locali, mă refer la primarii din zonele miniere, pentru a întocmi toate documentele necesare până la rectificarea bugetară pentru a prinde sumele necesare exproprierilor. De 4 ani de zile, nu s-a făcut nicio expropriere. Ţine de factorul local în continuare pentru realizarea procesului de expropriere, e nevoie de muncă, pentru eliberarea titlurilor de proprietate în vederea creării fronturilor de lucru.”, a declarat secretarul de stat.

„CEO, element esențial în sistemul energetic național”

Doru Vişan dă asigurări că Ministerul Energiei acordă atenția cuvenită companiei miniere de la Târgu-Jiu, având în vedere importanţa pe care o are în sistemul energetic naţional. “Există îngrijorare legată de faptul că nu s-ar putea realiza stocurile de cărbune pentru iarnă. Există o atenţie deosebită asupra companiei privind organizarea activităţii pentru a trece această iarnă corespunzător. Complexul Energetic Oltenia este un element esențial în sistemul energetic național și îi acordăm atenția cuvenită”, a mei declarat Vişan.

Articolul original aici.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.