Infernul prin care trece un fost sportiv de performanță la un an de la vindecarea de COVID-19

0
16

Un fost sportiv de performanță se luptă cu un întreg alai de efecte secundare după ce s-a vindecat de COVID-19 anul trecut.

Este vorba despre Gabriel Toma, fost sportiv de performanță, care cu greu a făcut față infecției COVID-19 de anul trecut, din noiembrie. El a fost internat în stare gravă în Spitalul mobil de la Lețcani, din județul Iași, și a povestit că a fost resuscitat de trei ori. El numește vindecarea sa „a doua naștere”, dar încă își caută sănătatea pierdută. Cazul lui a fost prezentat pe pagina oficială de Facebook a campaniei naționale de vaccinare.

„A trecut un an…”, își începe bărbatul povestea în cadrul postării publicate de reprezentanții RO Vaccinare. „A trecut un an de la sarabanda bradicardie, resuscitare, intubare, detubare, resuscitare… Apoi iar intubare, detubare, resuscitare… Cu alte cuvinte, mai simplu, în ziua de 19 noiembrie 2020, m-am născut de trei ori, a doua oară… Eram bolnav de Covid-19, internat la Terapie Intensivă Lețcani, secția mobilă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase «Sfânta Parascheva» din Iași”.

Gabriel Toma a rămas cu sechele post-COVID-19, care nu au trecut nici în ziua de astăzi, după cum relatează Libertatea: „După un an de la a doua mea naștere încă îmi caut sănătatea… Accident vascular ocular; un episod de fibrilații paroxistice; dureri în membrele inferioare, musculatură, articulații și oase; port ochelari… Fac fizioterapie de trei ori pe săptămînă câte un ceas pentru a-mi reveni la forma fizică normală pentru un fost sportiv de performanță. Mă lupt cu o neuropatie cauzată de un diabet care a explodat în tipul internării, acum fiind insulino-dependent. Toate acestea din cauza unui virus, SARS-CoV-2, care nu este sub nici o formă o simplă răceală”.

Citește și: Medicul Emilian Imbri: „Focarul în România nu s-a stins și nu se va stinge”

Citește și: Bunicul lui Speak a murit din cauza COVID-19

Citește și: Reuters: Europa redevine epicentrul pandemiei de COVID-19

Citește și: Deputatul USR Emanuel Ungureanu: „Dacă refuzi vaccinul, atunci când ajungi la spital, plăteşte!”

Între timp, fostul sportiv s-a imunizat cu schema completă anti-COVID-19, inclusiv doza de booster. El este convins că vaccinul rămâne principala modalitate de a lupta cu boala. „Cu tot progresul medicinei, cu apariția medicamentelor dedicate acestui virus, tot vaccinul rămâne principala modalitate de a lupta împotriva virusului”, a subliniat bărbatul. „Vaccinat în 8 martie 2021, rapel în 29 martie 2021, booster în 8 octombrie 2021. Acum câteva săptămâni am stat cinci zile, câte șase ceasuri pe zi în același birou cu un coleg care strănuta, tușea și s-a dovedit peste weekend că avea Covid-19. Nu m-am molipsit…”

Concluzia lui Gabriel Toma este că oamenii trebuie să se vaccineze: „Vaccinați-vă, vaccinați-vă, vaccinați-vă! Sunt un fost sportiv de performanță, cu un fizic pe măsură, care cu greu a făcut față acestei boli. Nu vă doresc să treceți prin ceea ce am trecut eu… Nu voi mai fi același niciodată, mă bucur că trăiesc, nu vă jucați viața la ruleta SARS-CoV-2”.

Foto – 123rf.com

Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns