Gara din Târgu Jiu va fi modernizată

0
27

Gara din Târgu Jiu va fi supusă unui proces amplu de modernizare. Clădirea, construită în perioada comunistă și inaugurată în 1989, nu a beneficiat de reabilitări majore până în prezent.

Ministerul Transporturilor a stabilit indicatorii tehnico-economici necesari pentru această modernizare. Investiția totală se va ridica la peste 100 de milioane de lei.

Planul de modernizare prevede reconfigurarea spațiilor interioare pentru a optimiza zonele funcționale și introducerea grupurilor sanitare pentru călători. Pereții despărțitori din zona caselor de bilete vor fi eliminați, iar cele două spații de la parter adiacente scărilor vor fi reorganizate.

Tunelul existent va fi desființat, iar intrarea acestuia va fi sigilată cu o placă de beton. La etaj, vor fi amenajate spații comerciale, inclusiv magazine și zone de alimentație publică.

Proiectul include și construcția a două peroane noi, dintre care unul intermediar, eliminarea liniei III și reconfigurarea capătului X al stației. De asemenea, se va desființa parțial o linie din Grupa Tehnică.

Modernizarea gării din Târgu Jiu urmărește îmbunătățirea condițiilor pentru călători și eficientizarea funcționalității acesteia.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.