Festivalul Berii și Zilele Orașului rămân pe Insuliță! Romanescu: „Mutarea nu este o soluție”

0
94

Primarul din Târgu Jiu nu vrea să mute distracția de Zilele Orașului în fostul târg de vechituri. Marcel Romanescu le transmite bogătanilor care și-au ridicat vile în cartierul Bicaz că va căuta o soluție pentru a nu fi deranjați de zgomot, însă exclude varianta murării evenimentelor în fostul târg auto. O astfel de propunere a fost prezentată deja aleșilor în ultima ședință de consiliu local.

Marcel Romanescu rămâne ferm pe poziție după sesizările primite de la proprietarii vilelor din Bicaz și spune că următorul eveniment major, respectiv Festivalul Berii, va avea loc tot pe Insuliță. „Eu consider că cetățenii municipiului Târgu Jiu s-au obișnuit cu aceste evenimente care să se organizeze în zona centrală a municipiului. Din punctul meu de vedere, mutarea acestor evenimente în acea zonă nu este o soluție. Festivalul Berii se va desfășura în continuare pe Insuliță. Nici nu se pune problema. Și pentru cetățenii din municipiul Târgu Jiu, și pentru comercianți, este un mesaj – acest eveniment se organizează așa cum s-a organizat și în anii trecuți, pe Insuliță”.

„Trebuie să respectăm liniștea”

Primarul crede că mutarea evenimentelor de pe Insuliță la marginea orașului ar diminua drastic numărul de petrecăreți și de comercianți. „Îmi doresc în continuare, cel puțin eu ca primar, ca aceste evenimente să se desfășoare respectând un anumit program, dar să se desfășoare în aceeași zonă în care s-au desfășurat și până acum. Da, sunt reclamații de la cetățenii din cartierul Bicaz, dar evenimentele nu se desfășoară de anul trecut acolo, se desfășoară de foarte mulți ani. Trebuie să respectăm și liniștea cetățenilor de acolo. Poate vom face în așa fel încât evenimentele să se desfășoare până la o anumită oră, dar eu susțin această variantă, ca evenimentele să rămână în această zonă pentru a avea o participare masivă din partea cetățenilor și din partea comercianților”, a mai spus primarul Marcel Romanescu.

Consilierilor locali le-a fost prezentată în ultima ședință o propunere de mutare a Zilelor Orașului în zona Ciocârlău, lângă fostul Coleus. Propunerea a venit de la societatea Comcereal, cea care deține terenul unde funcționa fostul târg auto. Firmele controlate de afaceristul Nicolae Sarcină desfășoară numeroase activități comerciale în zona respectivă.
Sursa aici

Lasă un răspuns