Șeful statului chemat la Gorj de un parlamentar PMP

0
53

Robert Turcescu critică dur oficialii din Ministerul Culturii pentru că oprele brâncușiene se degradează de pe o zi pe alta sub privirile lor. Acesta îi cere ministrului Ivascu să dea dovadă de mai multă seriozitate și să ia măsuri. Liderul PMP face apel chiar și la președintele României să încerce să schimbe ceva.

Ploaia din ultima perioadă a dus la înverzirea operelor brâncușiene astfel încât Ansamblul de la Târgu Jiu arată deplorabil. Intervenția anunțată întârzie să apară așa că imagina scaunelor înverzite a devenit virală. Parlamentarul PMP Robert Turcescu i-a urecheat pe cei care au un cuvânt de spus în conservarea lucrărilor de la Târgu Jiu.

Bai, nenorocitilor, nu va e mah, rusine?! Ivascule, care stai cu sortuletul masonic pe genunchi, tolanit in scaunul de Ministru al Culturii, stii, mah, ce e asta? E una dintre cele mai importante opere ale umanitatii, e de o valoare inestimabila si voi, nemernicilor, care ar trebui sa aveti grija de ea ca de ochii din cap o lasati sa se degradeze pe zi ce trece, o transformati intr-o ruina, doar pentru ca n-aveti ochi de vazut si nici minte in cap! Ansamblul “Masa Tacerii” de la Targu Jiu, monument din lista UNESCO, a ajuns in halul asta dupa ce l-au spalat cu jet de apa sub presiune in 2013 si a sarit din opera de arta tot chitul care fusese folosit la restaurare. Dupa placute de inmatriculare cu M…PSD stiti sa alergati, paranghelii pe bani publici stiti sa organizati, dar sa puneti mina sa restaurati operele daruite neamului romanesc de Constantin Brancusi nu sinteti in stare, nevolnicilor! Domnu’ Iohannis, ia sama si dumneata cum arata azi scaunele pe care te-ai fotografiat mai an, ia vezi in concediul asta cum faci de mai tragi o fuga la Targu-Jiu si scoti de data asta o poza in care sa te arati macar indignat de nevolnicia si ticalosia celor care ar trebui sa aiba in grija aceasta comoara nationala! Daca vreti sa vedeti filmul complet al distrugerii ansamblului “Masa Tacerii” mergeti pe pagina excelentului jurnalist Narcis Daju, e acolo o filmare cutremuratoare., a scris Robert Turcescu pe un site de socializare.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Site de vanzare

Se vinde conținutul si paginiile aferente (twiter si facebook)!
Dreptul de folosință pentru domeniul sgorj.ro ți se va transfera fără cost ca parte integrată din acest acord.

Lasă un răspuns