Fermieri amendați pentru că au transportat animale în condiții necorespunzătoare

0
57

Inspectorii sanitari-veterinari au aplicat patru amenzi fermierilor și unor societăți comerciale. Doi proprietari de exploataţii au fost amendați pentru transportul animalelor fără documentele legale de mişcare. De asemenea, un cetățean a fost amendat cu suma de 1.500 de lei pentru transportul produselor alimentare în condiţii necorespunzătoare, cu un mijloc de transport neînregistrat sanitar-veterinar. O altă amendă a fost aplicată unui magazin alimentar pentru că nu s-a făcut dovada acțiunilor de curățenie. „Persoana care deserveşte unitatea nu deţine echipament de protecţie şi a servit (în timpul controlului) produse vrac (pulpe pui congelate) către consumatorul final fără utilizarea mănuşilor de unică folosinţă, favorizând astfel contaminarea produselor“, a precizat Nicolae Călescu, directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj (DSVSA) Gorj.

Controale în școli

DSVSA Gorj a efectuat, săptămâna trecut 23 controale în baza unei tematici privind verificarea măsurilor aplicate de operatorii din sectorul alimentar pentru prevenirea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale. De asemenea, au mai fost efectuate 12 controale în unităţi de învăţământ din Berleşti, Bustuchin, Logreşti, Scoarţa şi Târgu-Jiu, pentru verificarea modului de gestionare a produselor din programul „Laptele și cornul”.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns