Decizie în dosarul supranumit “Elodia 2”, la Tribunalul Gorj

0
172

Bărbatul de 41 de ani, din oraşul Târgu-Cărbuneşti, trimis în judecată în luna iulie a anului trecut, pentru o crimă pe care ar fi comis-o acum şapte ani, s-a prezentat miercuri, la Tribunalul Gorj, pentru verificarea măsurilor preventive în dosarul supranumit “Elodia 2”. Instanţa l-a anunţat pe Felix Dianu că menţine controlul judiciar. „Menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Dianu Felix ca legală şi temeinică. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare”, au decis judecătorii. Procesul va continua după vacanţa judecătorească. La fel ca în cazul Elodiei Ghinescu, trupul victimei nu a fost găsit. De cercetări s-au ocupat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, care l-au pus sub acuzare și au dispus trimiterea sa în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor și profanare de morminte. În rechizitoriul întocmit, anchetatorii au precizat că „la data de 15 februarie 2010, inculpatul Dianu Felix, exercitând acte de violență asupra victimei N.D., a ucis-o, iar ulterior i-a ascuns cadavrul, care nu a fost găsit niciodată. Inculpatul și victima se aflaseră în relații de prietenie, însă la momentul comiterii faptei erau în conflict, pe fondul unei relații între inculpat și fosta soție a victimei. Din probele administrate reiese că inculpatul este ultima persoană în prezența căreia a fost văzută victima, în viață sau în orice alt mod, mai precis în autoturismul lui Dianu Felix”. Procurorii mai spun că, ulterior comiterii faptelor, „inculpatul a efectuat manopere menite a induce în eroare apropiaţii victimei N.D., sugerând că aceasta ar fi în viaţă, în scopul întârzierii sesizării organelor de urmărire penală. La data de 22 februarie 2010, Poliţia orașului Târgu-Cărbuneşti, judeţul Gorj, a fost sesizată de către fratele victimei N.D. cu privire la dispariția acesteia în împrejurări suspecte de pe raza oraşului Târgu-Cărbuneşti, unde domicilia. Pentru găsirea victimei au fost efectuate activităţi de căutare pe o perioadă de mai bine de şapte ani, iar dispariția sa a fost intens mediatizată, nefiind identificat însă nici un semn de viaţă autentic, oricât de neînsemnat”.


În speranţa că vor găsi noi indicii pentru găsirea victimei, investigatorii l-au dat pe Daniel Nistor, bărbatul de 39 de ani, zis Heru, în urmărire internaţională, fiind căutat de reţeaua Interpol, care cuprinde forțele de poliție din peste 190 de state. Anchetatorii au susţinut şi că Dianu ar fi mers atât de departe, ca să inducă în eroare rudele lui Nistor, încât ar fi trimis de pe telefoanele acestuia mesaje către familie prin care anunța că a plecat la muncă, în Bulgaria.
Printr-o sentință civilă din 2015, pronunţată de Judecătoria Târgu-Cărbunești, s-a hotărât declararea judecătorească a morții victimei, stabilindu-se că data decesului este 15 februarie 2010.

Articolul original aici.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.