Cutremur în România, noaptea trecută

0
86

Un nou cutremur a avut loc noaptea trecută în România în regiunea Munteniei, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Seismul este al cincilea înregistrat în ultimele 24 de ore.

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 4 a avut loc la miezul nopții trecute, în zona Muntenia, Ialomița, anunță Institutul Național de cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). Vorbim de un cutremur de nivel mediu, care s-a produs la o adâncime destul de mică, doar 15.8 km.

”În ziua de 05 Februarie 2024, la ora 23:50:46 (ora locală a României), s-a produs în Muntenia, Ialomița, un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.0, la adâncimea de 15.8 km. Intensitate: III. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 24 km V de Slobozia, 62 km S de Buzău, 79 km E de București, 91 km SE de Ploiești”, potrivit INFP.

Cutremurul de noaptea trecută din Ialomița a fost al doilea cel mai puternic din 2024. Cel mai semnificativ a avut loc pe 15 ianuarie. Un cutremur cu magnitudinea 4,3 a avut loc, atunci, în zona Vrancea, anunță Institutul Național de cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.