A murit creatorul parcului „Grădina lui Ion” de lângă Fântâna lui Coșbuc

0
96
profesor Ion Mălăescu

Profesorul de engleză Ion Mălăescu, de la Bălești, care a educat numeroase generații de elevi învățându-i dragostea față de această limbă, totodată creator al parcului „Grădina lui Ion”, situat lângă Fântâna lui Coșbuc, a decedat.

Ionela Mischie, fiica fostului președinte al Consiliului Județean Gorj, Nicolae Mischie, fostă elevă a profesorului de engleză, Ion Mălaescu, a transmis, din străinătate, un mesaj emoționant:

“Domnul profesor Ion Mălaescu a fost un miracol în toată puterea cuvântului, un extraordinar vizionar, unul dintre cei mai inovatori și creativi pedagogi pe care i-am întâlnit vreodată, unul dintre cei mai minunați profesori din lume. A fost artist interdisciplinar. A fost izvor de idei mărețe, idei cosmice, idei spirituale, idei artistice, idei care trec granițe, idei eterne. A fost si va ramane un infinit. În școala generală ne-a invitat să scriem poezii în limba engleza și a înființat revista Enlightened Word. Tot atunci, cand fiecare dintre noi învața să decodeze și să iubească lumea, ne-a invitat să scriem o scrisoare adresată generațiilor din viitor. Toate acele scrisori sunt puse într-un cufăr din satul Bălești și urmează a fi deschise după aproape un secol. Am adorat forța vizionară a acestui magnific tur-de-forță. Va trăi prin infinitul pe care l-a cultivat în jur, in fiecare dintre noi. Astăzi sunt la Bruxelles la o conferință organizată de Comisia Europeană, unde voi cuvânta în limba engleză mulțumită domnului profesor. Îi voi purta o recunoștință intensă pentru imago mundi-ul plin de candoare, geniu și spirit creativ pe care ni l-a insuflat”.

Trupul neînsuflețit al profesorului Mălăescu, creatorul „Strigătului” se află la casa părintească din Comuna Bălești, Strada Seci, iar înmormântarea va avea loc luni, la ora 12.30, la Biserica Buna Vestire ( Cimitir) din localitate.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.