Creionează integritatea- Workshop de educație anticorupție!

0
128

DNA Târgu-Jiu26 de elevi și studenți din Serbia și din Republica Moldova, prezenți la Școala Internațională de Vară ,,Constantin Brâncuși”, ediția a 3- a, au participat săptămâna trecută la workshop-ul de educație anticorupție intitulat „Creionează integritatea!”, organizat de ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Gorj, la sediul Universității ,,Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. Cei mici au fost informați despre activitatea serviciul dar și ce definește cuvântul „corupție”.

În prima parte a activității, reprezentanții Serviciului Județean Anticorupție Gorj au prezentat informații referitoare la competența DGA, infracțiunile de corupție și cele asimilate acestora, modalitățile de sesizare a faptelor de corupție, consecințele corupției, precum și cazuri de corupție instrumentate de D.G.A, contextualizând valorile eticii și integrității în relația cu funcționarii MAI, cu accent pe necesitatea adoptării unui comportament integru. Totodată au avut loc aplicații practice, în forma atelierelor de lucru pentru elevii și studenții prezenți, sarcina principală a acestora fiind aceea de a ilustra grafic tema integrității în viața de zi cu zi.Participanții au manifestat interes față de cele expuse, au dat dovadă de implicare proactivă, iar materialele realizate de către participanți au fost apreciate pozitiv.

Acțiune dedicată Centarului

Workshop-ul de educație anticorupție face parte din seria manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri 2018, inițiate și desfășurate în parteneriat de Universitatea “Ovidius” din Constanța, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și Universitatea ,,Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, în cadrul Proiectului de promovare a valorilor și culturii naționale și a învățământului academic “Tinerii României la Centenarul Marii Uniri”, la care Direcția Generală Anticorupție este partener. La deschiderea evenimentului, care a avut loc în a doua jumătate a lunii mai la Universitatea “Ovidius” din Constanța, reprezentanți ai DGA au lansat Proiectul de educație anticorupție „Etică și integritate”.

Cu prilejul acestui eveniment, Universitatea ,,Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu și-a afirmat intenția de a contribui și în plan local la dezvoltarea unor activități având ca tematică etica și integritatea în societatea contemporană.
Sursa aici

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns