Acțiune de ecologizare pe Jiu

0
112

Claudiu Fiu, vicepreședintele Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj, a inițiat o acțiune de ecologizare pe cele două baraje de pe râul Jiu, după ce imagini greu de închipuit au apărut pe rețelele de socializare cu două lebede care încercau să iasă dintre gunoaie, dar și cu un porc mort care plutea pe apă. Gorjenii s-au mobilizat pe rețelele de socializare și se anunță o acțiune de amploare. Sub deviza „ Pentru un oraș curat”, târgujienii sunt așteptați să curețe Jiul.

Barajul s-a umplut de gunoaie de toate felurile în urma ploilor căzute în ultima perioadă. Viiturile au adus tonele de gunoaie din localitățile tranzitate de râu
Claudiu Fiu a făcut un apel la simțul civic al gorjenilor: „Este o acțiune civică, care a plecat din dorința de a ne curăța zonele de pescuit și de agrement de pe barajele de pe Jiu. Au răspuns multe instituții din orașul nostru, de la ISU, Apele Române, Hidroelectrica, Consiliul Județean, Primăria Târgu Jiu. Este o implicare generală. Cei de la Salvamont ne vor ajuta cu două bărci, iar AJVPS Gorj va veni cu 20 de angajați și două bărci, iar ISU va veni cu două bărci, iar Hidroconstrucția va veni cu două bărci, care sunt folosite la strângerea gunoaielor din primăvară“.

Zeci de persoane vor participa la acțiunea de ecologizare

Acțiunea de ecologizare va avea loc astăzi. Toți cei care vor participa se vor strânge pe platforma de la insuliță. „Acțiunea de igienizare va avea loc pe barajul din sud și zona barajului de la Vădeni. Se vor curăța malurile și apar“, a mai spus Claudiu Fiu. Zeci de persoane sunt așteptate să participe, la care se vor alătura și cetățenii care doresc să participe.
Sursa aici

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns