Controale în minerit pentru verificarea respectării măsurilor de protecție COVID

0
6

O echipă condusă de către Ion Rușeț, consilierul managerului CE Oltenia, a verificat inopinant, în ultimele zile, aplicarea măsurilor de protecție COVID 19 în carierea companiei. Ultima verificare s-a făcut sâmbătă la Cariera Lupoaia, angajații fiind verificați dacă poartă măștile de protecție, au fost întrebați dacă în unitate se face dezinfecții și dacă folosesc recipienții cu dezifectanți și evident dacă produsele există.

Reprezentanții companiei au verificat, pe sărite, unitățile miniere, asta cu atât mai mult cu cât numărul îmbolnăvirilor din CEO, de la începutul pandemiei, au depășit cifra de 130, fiind înregistrate și șase decese în rândul salariaților. Compania oferă zilnic câte o mască gratuită angajaților, sau mai multe aferente zilelor lucrătoarea dintro săptămână.

Măștile se oferă CFL-iștilor care, la rândul său, le împarte salariaților.

Echipa de verificare nu a găsit neconcordațe în aplicarea măsurilor de protecție pentru COVID 19 deși a chestionat angajații în această privință.

Au fost însă salariați care le-au spus verificatorilor că ar trebui să facă un control și pe condițiile de muncă, pe lipsa pieselor, pe riscul la care sunt supuși angajaților. Unii au cerut verificarea excavărilor haotice după cărbune care nu respectă normele tehnice și de protecție a angajaților.

Tag-uriceo featured mineriOriginal Article

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.