Tabele la ambele cariere din Jilț! Minerii se retrag din sindicate

0
46

Salariați din Cariera Jilț Sud și Jilț Nord au stabilit vineri să facă tabele pe care să se treacă minerii nemulțumiți de sindicatele din care fac parte. Sindicaliștii vor să se retragă din marile structuri sindicale pe motiv că acestea nu îi reprezintă cu adevărat. S-au purtat discuții în sălile de apel, minerii chemând șefii de cariere să le spună de ce administrația nu le dă, corect, cei 70 de lei promiși, banii fiind lăsați la voia sindicatelor.

Sindicatul cel mai mare de la cele două cariere este condus de către Adrian Marciuc. Membrii sindicatului sunt însă nemulțumiți de felul cum sindicatul reprezentativ a discutat pentru ei cu administrația pentru acordarea celor 70 de lei ce reprezintă o creștere salarială promisă de mult de șefii companiei. Banii trebuiau acordați din aprilie dar au început să se acorde abia din septembrie, fiind în același cuantum stabilit la începutul pandemiei.

Anumiți salariați dau vina pe sindicate că banii nu au ajuns la beneficiarii de drept ci la clientela sindicat. Din acest motiv, luni se vor realiza tabele cu strângeri de semnături pentru retragerea din sindicatele care nu au făcut ce trebuia pentru membri. După colectarea semnăturilor, tabelele vor fi prezentate administrației pentru ca salariații să nu mai cotizeze la sindicat.

Tag-urifeatured Jilț Nord Jilț SudOriginal Article

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.