Coloana Infinitului are pete, infiltrații și este mâncată de rugină de sus până jos

0
246
Coloana Infinitului

Coloana Infinitului, probabil cea mai valoroasă operă de artă de la noi din țară, are pete, infiltrații și este mâncată de rugină de sus până jos și pe toate laturile. De un deceniu, autoritățile promit că o vor reabilita.

Cea mai importantă moștenire a marelui artist este la Târgu Jiu. Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului sunt apogeul carierei lui Brâncuși. Coloana Infinitului este probabil cea mai valoroasă operă de artă din România.

A ruginit și are pete de sus până jos. Poarta Sărutului are crăpături și infiltrații, iar Masa Tăcerii are și ea nevoie de reparații.

Cele trei monumente formează o axă de la est la vest, special gândită de Brâncuși. Drumul care le leagă se numește Calea Eroilor și are rolul unei călătorii inițiatice. Este la rândul său monument istoric și parte a ansamblului. Singurele intervenții făcute de autorități în ultimii 10 ani au fost la drum și au fost “dezastroase” potrivit unui raport din 2022.

De un deceniu, România încearcă să introducă Ansamblul de la Târgu Jiu în Patrimoniul Mondial Unesco. În dosarul trimis la UNESCO ne-am asumat să reabilitam și Calea Eroilor, care se întinde pe un kilometru și jumătate. De mai bine de 5 ani primăria se chinuie cu o porțiune de doar 500 de metri, lucrările fiind dezastruoase.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.