CEO plătește moartea salariatului de la Peșteana cu REGRETE și cu patru SALARII medii brute! Lăcătușului i-a fost smuls piciorul, sângerând până la moarte

0
152

Decesul salariatului Complexului Energetic Oltenia, Neamțu Stelică de 49 de ani, găsit mort, luni, la serviciu a survenit după ce un cablu i-a smuls un picior. Fiind singur nu a putut fi salvat de nimeni. Conform Contractului Colectiv de Muncă, societatea unde Stelică a muncit 30 de ani din viața sa îi va oferi familiei sale patru salarii medii brute pe ramură, adică în jur de 13.000 de lei. Compania și-a exprimat până acum regretele sale publice pentru decesul lăcătușului de la Peșteana.

Salariatul CEO, cu trei decenii vechime în câmpul muncii, a fost găsit mort luni în jurul orei 6:00, la Cariera Peșteana, au anunțat chiar reprezentanții companiei de stat. Lăcătușul și-a pierdut viața ,,în timp ce executa lucrări de comutare de la circuitul de steril la circuitul de cărbune”. Mai exact, lucrătorul s-a poziționat în zona tamburului unui troliu, cablul acestuia prinzându-i piciorul. Leziunile survenite au provocat decesul angajatului, a comunicat CEO, colegii de muncă ai acestuia povestind că omul a fost găsit mort într-o baltă de sânge, acesta având un picior smuls. Lăcătușul, spun colegii acestuia, ar fi murit în urma hemoragiei, omul lucrând singur fapt care nu l-a putut salva de la moarte. CEO a mai comunicat că salariatul avea instructajul de protecție a muncii făcut dar și că a apucat să semneze fișa de instruire a muncii. Compania și-a exprimat regrete publice pentru moartea salariatului menționând că la nivelul CE Oltenia, o comisie internă analizează deja cauzele și împrejurările producerii accidentului.

Bani puțin pentru o viață!

Compania nu a spus nimic și despre faptul că va plăti decesul salariatului cu patru salarii medii brute, conform CCM, bani care vor ajunge la familia decedatului. Colegii lui Stelică spun că ar fi vorba de o sumă de 13.000 de lei, bani care nu vor putea îndulci familia îndoliată.
SMEO, Neamțu Stelică fiind membru al acestui sindicat, va ajuta, de asemenea, cu o sumă de bani, familia angajatului mort.

Articolul original aici.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.