Anchetă la ISJ Gorj după apariția online a subiectelor la Bacalaureat

0
395

Inspectoratul Școlar Județean Gorj investighează după ce subiectele la proba de limba și literatura română de la Bacalaureat au fost publicate online la câteva minute de la începutul examenului. La ora 9:20, subiectele au apărut pe internet. Inspectorii ISJ Gorj s-au deplasat la liceul respectiv pentru a identifica persoana care a fotografiat și distribuit subiectele. Dacă se dovedește că un elev este responsabil, acesta va fi eliminat din examen, conform metodologiei Bacalaureatului 2024. Proba se finalizează la ora 12, iar elevii pot începe să iasă din săli de la 10:30.

„Chiar dacă elevul reușește să părăsească incinta, va fi identificat prin camerele de supraveghere și va suporta consecințele,” a declarat Ionuț Catrina, purtător de cuvânt al ISJ Gorj, pentru Edupedu.ro.

Catrina a adăugat că inspectorii sunt aproape de centrul de examinare pentru a verifica cine și cum a realizat fotografiile. Spre deosebire de incidentele anterioare când documentele erau PDF-uri, acum sunt poze făcute cu telefonul. După identificarea persoanei, care cel mai probabil este un elev, se vor aplica măsurile necesare, inclusiv eliminarea din examen.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.