Ce soluție are CE Oltenia pentru angajații disponibilizați

0
5472

Complexul Energetic Oltenia a propus o soluție pentru angajații cărora nu le-au fost prelungite contractele pe perioadă determinată de la 1 iulie. Aceștia ar putea fi angajați la Minprest Serv SA, o companie colaboratoare.

„În urma discuțiilor recente, Directoratul Complexului Energetic Oltenia a inițiat un dialog constructiv cu conducerea Societății Minprest Serv SA pentru a găsi soluții în vederea preluării angajaților care nu au mai beneficiat de prelungirea contractelor pe perioadă determinată,” a anunțat CE Oltenia.

Compania a subliniat că decizia de a nu prelungi contractele pentru cei 124 de salariați a fost rezultatul unei evaluări detaliate. Evaluarea s-a bazat pe criterii precum abaterile disciplinare, absențele nemotivate, concediile fără plată și lipsa aptitudinilor profesionale necesare. Această măsură face parte din Planul de Restructurare, care prevede reducerea activității prin închiderea unor perimetre miniere.

Complexul Energetic Oltenia a efectuat noi angajări înainte de reducerea recentă a personalului, ceea ce a generat nemulțumiri și acuzații de gestionare defectuoasă a resurselor umane. Deși compania a disponibilizat recent 124 de angajați cu contracte pe perioadă determinată, în perioada imediat anterioară a recrutat peste 80 de persoane.

Discrepanțe și nemulțumiri

Disponibilizările și angajările succesive au stârnit critici din partea sindicatului, reprezentat de Constantin Crețan, lider sindical, care a denunțat decizia ca fiind „ilogică” și a sugerat că recrutările recente sunt „cercuri de influență și aranjamente politice”. Crețan a subliniat că este imposibil ca angajații cu contracte pe perioadă determinată să fie înlocuiți brusc cu alții fără o bază solidă de competențe și fără o tranziție adecvată.

În replică, CEO a susținut că noile angajări au fost esențiale pentru a acoperi deficitul de personal calificat în anumite posturi cheie și că reducerile de personal fac parte dintr-un Plan de Restructurare necesar. Daniel Burlan, directorul general al CEO, a explicat că selecția și recrutarea recentă au vizat exclusiv poziții specializate, unde era nevoie urgentă de personal. Burlan a subliniat că măsurile luate sunt aliniate cu obiectivele de restructurare și eficientizare ale companiei.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.