Acțiune dificilă a lucrătorilor de la ISU în zona centrală a municipiului Târgu Jiu

0
48

Lucrătorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj au intervenit, ieri, pentru a îndepărta o serie de elemente de la acoperișul unui bloc din zona centrală a municipiului Târgu Jiu, care se puteau desprinde și să cadă, punând în pericol viața pietonilor.

„Având vedere pericolul iminent de prăbușire a unor elemente de construcții de la nivelul acoperișului unui bloc de locuințe de pe strada Corneliu Coposu din municipiul Târgu Jiu, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și Disciplina în Construcții au solicitat conducerii asociației de proprietari să ia toate măsurile necesare pentru protejarea vieții și integrității fizice a persoanelor. Reprezentanții I.S.U Gorj au intervenit prompt pentru înlăturarea oricărui pericol.

La fața locului au acționat și polițiștii locali cu atribuții în menținerea ordinii publice pentru delimitarea perimetrului expus și protejarea trecătorilor, dar și polițiștii locali din cadrul Serviciului Rutier pentru fluidizarea traficului rutier, în zonă“, se arată într-un comunicat al Poliției Locale Târgu Jiu.

170 de asociații, notificate

În anul 2019, Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu a demarat o campanie de prevenire, până în prezent fiind notificate 170 asociații de proprietari de pe raza municipiului Târgu Jiu.

Conform legii, neluarea de către asociația de proprietari, de președinte sau de către comitetul executiv al asociației de proprietari a tuturor măsurilor necesare pentru repararea, reabilitarea și menținerea în stare de siguranță și funcționare a condominiului și a instalațiilor comune aferente pe toată durata existenței acestora, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 200 la 1000 lei, conform Legii nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor.
Sursa aici

Lasă un răspuns