Temperaturi de până la 20°C, apoi răcire

0
228

În următoarele zile ne vom bucura de o vreme de primăvară, cu temperaturi maxime ce vor atinge, local, până la 20 – 22 de grade Celsius. Totuși, iarna s-ar putea întoarce în a doua jumătatea a lunii.

Un transport intens de aer blând dinspre Atlantic încheie intervalului mai rece din ultimele patru săptămâni, iar circulația atmosferică se întoarce la tiparul anterior, din perioada Sărbătorilor, dar cu un plus de căldură datorat zilelor mai lungi și Soarelui mai puternic.

Săptămâna începe cu vânt puternic în mai multe regiuni și cu unele ploi locale în nord, vest, centru și nord-est. În sudul țării, vremea va fi destul de frumoasă, în ciuda vântului, iar mercurul din termometre va urca până la 15 – 20°C încă de luni.

Începând de marți, vremea plăcută de primăvară va cuprinde cea mai mare parte a țării. În regiunile nordice și vestice, se vor atinge în jur de 13 – 15°C, în timp ce în Muntenia, Oltenia și Dobrogea ne așteptăm la maxime mai ridicate, între 16 și 21°C. Doar joi, un front rece cu ploi se va apropia de România, dar, cel mai probabil, va afecta doar nordul extrem al țării.

Un weekend călduros

Spre sfârșitul săptămânii, o depresiune atlantică se va extinde deasupra regiunilor vestice și centrale ale Europei. România se va afla pe flancul estic al acesteia, unde circulația va deveni sud-vestică, aducând, astfel, mase de aer cald dinspre nordul Africii.

De aceea, în weekend, țara noastră va fi printre cele mai calde regiuni ale Europei. Estimările actuale ale modelelor de prognoză indică temperaturi maxime de 15 – 20°C pe areale extinse, iar local până la 21 – 22°C, dar nu sunt excluse nici valori ușor mai ridicate.

În prezent, se întrevede un semnal consistent de răcire a vremii după 15 februarie. Deocamdată, e greu de spus dacă va fi doar un scurt episod rece, de natură să mai tempereze din avântul vegetației, sau un ultim asalt al iernii. În orice caz, șansele pentru ninsori și alte fenomene de iarnă încep să crească de pe la mijlocul săptămânii viitoare.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.