50 de lei pentru un pachețel de droguri, în cartierul 9 Mai și în apropierea unui liceu din Târgu-Jiu

0
55

„În cauză s-a reținut faptul că, de la începutul anului 2020, inculpatul M.A.C. a inițiat și a constituit, în municipiul Târgu-Jiu, împreună cu alte persoane, un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunii de efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive”, se precizează într-un comunicat al DIICOT. Concret, bărbatul coordona activitatea unui grup ai căror membri efectuau deplasări, la intervale regulate de timp, pe raza municipiului Craiova, de unde achiziționau diverse cantități de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive de la un alt tânăr. „După procurarea produselor susceptibile de a avea efecte psihoactive, acestea erau transportate în municipiul Târgu-Jiu, porționate, ambalate și vândute în schimbul sumei de 50 lei/pachețel, la diverși consumatori de pe raza județului Gorj și a municipiului Târgu-Jiu, cu preponderență adolescenți. În cadrul grupului infracțional organizat, o parte dintre membri se ocupau cu vânzarea cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive către diverși consumatori, tranzacțiile efectuându-se cu preponderență în cartierul 9 Mai și în imediata apropiere a unui liceu din municipiul Târgu-Jiu. Pe parcursul cercetărilor s-a mai stabilit faptul că, în anul 2020, la nivelul municipiului Târgu-Jiu s-a mai constituit un alt grup infracțional organizat inițiat de inculpatul C.V.R. împreună cu alte trei persoane. Membrii acestui grup infracțional organizat se aprovizionau cu substanțe active necesare preparării produselor etnobotanice noi de la inculpatul M.M.M., care, pentru a evita deconspirarea activității infracționale, locuia în diverse imobile închiriate în regim hotelier în municipiul Craiova, orașul Bechet și municipiul Pitești. Produsele susceptibile de a avea efecte psihoactive erau porționate, ambalate și apoi vândute cu preponderență către persoane tinere, de pe raza municipiului Târgu-Jiu și a județului Gorj, la prețuri cuprinse între 30 și 50 lei/doza, în funcție de cantitatea dorită. Între cele două grupuri infracționale organizate existau interacțiuni și elemente comune în ceea ce privește achiziționarea și distribuirea produselor susceptibile de a avea efecte psihoactive”, se mai precizează în comunicatul de presă. Joi, procurorii DIICOT și ofițerii de poliție judiciară din cadrul SCCO Gorj au efectuat 12 percheziții domiciliare pe raza județelor Gorj, Dolj și Argeș, în urma cărora au fost ridicate diferite cantități de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, droguri de risc, 23 de telefoane mobile, cinci cântare electronice, două stick-uri de memorie, patru grindere, sume de bani, un pistol cu aer comprimat și bunuri folosite la ambalarea drogurilor.

Vineri, inculpații au fost prezentați Tribunalului Gorj, cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 zile.

Tag-urifeaturedOriginal Article

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.