Zeci de mii de pensii se vor recalcula. Se vor da și 1.000 de lei în plus de la 1 octombrie!

0
116

Unul dintre amendamentele votate în Camera Deputaţilor şi trimise spre promulgare preşedintelui României priveşte recalcularea din oficiu a aproximativ 100.000 de pensii, de care beneficiază persoane care s-au pensionat în perioada 1990 – 2011. Procesul de recalculare va începe la 1 octombrie a.c.

Declaraţia a fost făcută de deputatul PSD Ilie Toma, unul dintre iniţiatorii proiectului de act normativ pentru modificarea Legii pensiilor publice. Potrivit acestuia, aproximativ 100.000 de pensionari care au lucrat în grupele I şi II de muncă, şi care au ieşit la pensie în perioada 1990 – 1 ianuarie 2011, vor beneficia, la nivel naţional, de recalcularea din oficiu a pensiilor şi de o majorare a veniturilor în urma acestui proces.

El a explicat că procesul de recalculare a pensiilor pentru aceşti beneficiari va începe la 1 octombrie 2018, principalele categorii profesionale la care se vor aplica noile prevederi fiind foştii angajaţi din minerit, siderurgie, construcţii, căi ferate şi alte domenii care s-au încadrat în grupele I şi II de muncă.

sursa a1.ro
Sursa aici

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns