Vremea se răcește și vin ploile

0
234

Următoarele zile vor aduce ploi și averse în mai multe regiuni, care, local, vor fi însemnate cantitativ. În același timp, vremea va intra într-un proces de răcire, iar spre sfârșitul săptămânii sunt posibile ninsori în unele zone.

În primele zile din această săptămână, o depresiune atmosferică va aduce ploi în zonele joase, dar și unele ninsori la munte. Precipitațiile se vor extinde progresiv dinspre sudul țării, începând de luni dimineața, și vor cuprinde, trecător, majoritatea regiunilor.

Luni, acestea vor fi și sub formă de aversă, iar în sudul țării nu sunt excluse câteva tunete și fulgere, pe alocuri. De asemenea, în Dobrogea, estul Munteniei și în sudul și centrul Moldovei, vântul va fi destul de puternic, cu rafale de până la 50 – 65 km/h.

Începând de marți, vremea se va răci odată cu pătrunderea unui aer mai rece dinspre nord, în timp ce precipitațiile se vor restrânge spre jumătatea estică a țării. Local, cantitățile de apă vor depăși 20 – 30 l/mp în sud-estul Transilvaniei, nordul Moldovei și pe spații mai restrânse din Muntenia și Oltenia.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.