Vinde pixuri și calendare pentru a avea ce să mănânce

0
109

Salvatorii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj i-au întins o mână de ajutor unui tânăr bolnav, care a fost crescut în centrul de plasament. Mariean Roberto-Nelu suferă de astm bronșic cronic sever, dar și de epilepsie. De asemenea, acesta nu vede cu un ochi. Angajații de la ISU Gorj i-au donat o sumă de bani, pe care tânărul oropsit de soartă a promis că o va păstra pentru efectuarea unei operații.

Povestea lui Mariean a fost prezentată pe pagina de Facebook a ISU Gorj, iar acțiunea face parte din campania umanitară „Dăruiește și tu!”:

Astăzi, l-am cunoscut pe Mariean!

Mariean are 31 de ani și de la vârsta de un an a crescut la Casa de copii! Mariean nu cerşeşte, ci munceşte şi el cum poate! Vinde pixuri și calendare pentru a se întreține.

Pentru că este foarte bolnav, Mariean primește o pensie de 370 lei pe lună pe care trebuie să-i împartă în așa fel încât să-i ajungă o lună întreagă! Cei mai mulți dintre acești bănuți se duc pe medicamente!

De dormit, doarme la Centrul Social de Urgentă pentru Persoanele Fără Adăpost – Casa Iris din Tg-Jiu, unde a găsit înțelegere și are, într-un colțișor, un pat al lui. De mâncat, mănâncă pe unde apucă!

A încercat să-și caute familia, dar a aflat că este singur pe lume. Părinții lui au murit! Nu-și poate găsi un loc de muncă din cauza faptului că suferă de epilepsie, astm bronşic cronic sever și, ca și cum astea n-ar fi de ajuns, cu ochiul drept nu vede deloc!

A venit pe la noi să ne vândă pixuri și calendare pentru că, zice el: “Dacă nu vând nimic, nu mănânc nimic!”

Ne-a povestit toată viața lui! Rămâi cu gura căscată! Îți dai seama că problemele tale sunt de domeniul penibilului când îl asculți pe el.

I-am cerut numărul de telefon ca să mai ţinem legătura. Nu are telefon. A avut, dar a făcut o criză de epilepsie pe stradă şi până să-l observe cineva şi să cheme ambulanţa, telefonul i-a fost furat. Am zis să punem mână de la mână și să-l ajutăm! I-am cumpărat un telefon şi o cartelă să-l mai întrebăm din când în când cum se mai descurcă şi să-l mai ajutăm şi noi cu ce putem. Am mers cu el la bancă şi i-am băgat câţiva bănuţi în cont. Cuantumul a câteva pensii. În acelaşi cont în care lună de lună primeşte pensioara lui. Nu umblă cu bani la el de frică să nu-i fure cineva. În fiecare zi merge la bancă şi virează în cont banii pe care îi face din vânzarea pixurilor şi a celendarelor.

Ne-a spus că banii pe care i-am dat o să-i folosească pentru a se opera la ochi!

«Vă mulţumesc din suflet! Vă mulţumesc pentru bănuţi! Acum o să mă duc să mă operez pentru că dacă rămân fără vedere nu mă mai pot întreţine!». Săptămâna asta este Săptămâna Mare! În fiecare zi a acestei săptămâni o să încercăm să găsim oameni care au nevoie de ajutor şi o să încercăm să-i ajutăm! Încearcă şi tu!“.

Distribuie pe:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • Pinterest
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Site de vanzare

Se vinde conținutul si paginiile aferente (twiter si facebook)!
Dreptul de folosință pentru domeniul sgorj.ro ți se va transfera fără cost ca parte integrată din acest acord.

Lasă un răspuns