Tot ce trebuie să știi despre declarația unică 2020

0
45

Declaraţia unică are câteva modificări faţă de cea de anul precedent. Este vorba despre Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice. Aceasta trebuie depusă până pe 15 martie în format electronic sau hârtie. Momentan nu este nicio informație cu privire la prelungirea termenului, așa cum s-a întâmplat în anii precedenți.
Declaraţia se depune în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului/încheierii contractului între părţi, în cazul contribuabililor care încep o activitate în cursul anului fiscal sau a celor care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din arendare pentru care impunerea este finală şi care nu au avut, până la acea dată, obligaţia depunerii declaraţiei unice.

Totodată, declaraţia se completează şi se depune şi de către persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.

Practic, aceasta se utilizează de persoanele fizice pentru declararea impozitului pe veniturile realizate şi a contribuţiilor sociale datorate începând cu anul 2019, precum şi pentru declararea impozitului pe veniturile estimate şi a contribuţiilor sociale datorate începând cu anul 2020.
Articolul integral aici

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns