Telefonul mobil poate fi confiscat de la elevii din clasele primare și gimnaziu

0
23

Un amendament adus legilor Educației, susținut și de ministrul Educației, Ligia Deca, și de PNL, PSD, AUR, UDMR și minorități, votat luni în comisia de învățământ din Camera Deputaților, prevede că “utilizarea unui telefon mobil sau a oricărui alt echipament de comunicații electronice de către un elev este interzisă pe perioada cursurilor din învățământul preșcolar, primar și gimnazial”.

Cei care nu se conformează riscă să li se confiște telefonul sau dispozitivul. Pentru elevii de liceu, lucrurile nu se schimbă din acest punct de vedere, reglementarea privind utilizarea telefoanelor mobile fiind prevăzută tot în ROFUIP, ca până acum, potrivit unui alt amendament adoptat luni în comisie. O serie de sancțiuni pentru elevi au fost reglementate prin amendamente aduse la legile Educației.

Potrivit amendamentelor susținute și de Ministerul Educației, în cazul în care un elev este exmatriculat temporar sau pe parcursul unui an școlar, beneficiază de consiliere, intervenție psihologică și psihoterapie precum și de activități remediale.

Potrivit unui amendament adus de Ministerul Educației, partidele din coaliție, minoritățile și AUR, este menționat explicit în proiectul legii învățământului Preuniversitar că elevilor din preșcolar, clasele primare și gimnaziu le este interzis să folosească telefoanele mobile sau alte dispozitive în timpul orelor de curs. În cazul în care acestea sunt găsite asupra elevilor, dispozitivele pot fi confiscate și predate părinților, mai arată amendamentul aprobat luni. Pentru elevii de liceu, decizia privind interzicerea telefoanelor rămâne la dispoziția școlii.

Pentru elevii de liceu, decizia privind interzicerea telefoanelor rămâne la dispoziția școlii.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.