Sute de kilograme de carne infestată cu pestă porcină au fost vândute în hala din Piaţa Centrală din…

0
70

Carnea a fost vândută în hala din Piaţa Centrală

Câteva sute de kilograme de carne infestată cu pestă porcină africană au fost vândute în hala din Piaţa Centrală din Târgu-Jiu.

Două societăţi care îşi desfăşoară activitatea în hala de carne au primit pe data de 19 octombrie o cantitate de 1,4 tone de carne, dintre care aproximativ 400 de kilograme au provenit de la o fermă din judeţul Argeş, porcii fiind tranşaţi la un abator din judeţul Vâlcea.

Comisarii Direcţiei Sanitare Veterinare Gorj au efectuat verificări şi au constatat prezenţa virusului pestei porcine, deşi toată carnea fusese, deja vândută consumatorilor.

„Au sacrificat porcii dintr-o fermă din judeţul Argeş la abatorul din judeţul Argeş în data de 19 octombrie, zi în care a intrat şi în hala de carne o cantitate de 1.400 de kilograme la cei doi agenţi economici. Noi am fost anunţaţi după nouă zile. Ne-am deplasat la faţa locului, am verificat marfa pe care am găsit-o la data respectivă şi documente, dar nu am mai găsit carne din acel lot, pentru că fusese vândută. Direcţia Sanitar Veterinară a procedat conform legislaţiei în vigoare. Am dispus dezinfecţie a întregii hale, s-au recoltat probe de sanitaţie şi au fost conforme. Agenţii economici nu au fost amendaţi pentru că nu aveau de unde să ştie că această cantitate provine dintr-o fermă unde a fost constatată anterior pesta porcină“, a spus Nicolae Călescu, directorul executiv al DSV Gorj.

Poliţia a deschis un dosar penal

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj au anunţat că s-a deschis un dosar penal: „În acesta caz, poliţiştii au demarat o serie de verificări pentru stabilirea cu exactitate a celor prezentate“, a spus Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Articolul Original

Lasă un răspuns