Studiu: pacienții vindecați de coronavirus, infecțioși până la 8 zile de la tratare

0
16

Un nou studiu arată că pacienții care s-au vindecat de COVID-19 pot continua să împrăștie coronavirus până la opt zile de la dispariția simptomelor.

Un studiu publicat în Jurnalul de Medicină Respiratorie și Îngrijire Critică arată că pacienții vindecați de COVID-19 încă pot fi infecțioși între 1 și 8 zile de la vindecare. Studiul a analizat 16 oameni, care au fost tratați între 28 ianuarie și 9 februarie în Wuhan, China pentru coronavirus. Vârsta medie a acestora a fost de 35,5 ani, 11 dintre ei fiind bărbați. Li s-au administrat tratamente diferite, iar unul dintre pacienți a avut nevoie de ventilație mecanică, potrivit Libertatea.

După ce două teste consecutive au confirmat vindecarea acestora, ei au fost declarați sănătoși. Cu toate astea, jumătate dintre aceștia au putut infecta alți oameni cu coronavirus.

Citeşte și: Conspirația că noul coronavirus a „scăpat” dintr-un laborator, demontată de știință

Rezultatele studiului l-au făcut pe doctorul Lixin Xie, parte din echipa de cercetare, să ofere următorul sfat: „Dacă ai avut simptome relativ ușoare de COVID-19 și ai stat acasă ca să nu infectezi alți oameni, prelungește-ți carantina cu două săptămâni după ce ți-ai revenit”.

Din moment ce grupul de studiu a fost unul foarte restrâns, autorii studiului au subliniat că virusul poate acționa diferit în alte grupuri și condiții. Cu toate astea, au lansat un sfat către cadrele medicale de a trata pacienții asimptomatici sau vindecați în același mod în care îi tratează pe cei simptomatici.

Foto: 123rf.com
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.