Situația gravă în care a ajuns Spitalul din Tg-Jiu. Medic: o colegă a început să plângă

0
51
spital-judetean-bolnavi

Dr. Alin Feraru, medic specialist cardiolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a relatat pentru News.ro despre situaţia gravă la care s-a ajuns la această unitate sanitară. În spital au rămas numai câţiva cardiologi după ce doi medici au ieşit la pensie, iar alţi doi şi-au dat demisia, astfel încât din data de 20 mai nu mai pot fi asigurate liniile de gardă.

Medicul vorbeşte despre un volum imens de muncă, medicii fiind nevoiţi să efectueze consulturi din toate părţile, multe dintre ele nejustificate, mai spune medicul. Dr. Alin Feraru mai spune şi că tariful de gardă este calculat având la bază salariul din 2016.

Problema cu demisia medicilor şi cu situaţia de la Târgu Jiu a venit în urma problemelor foarte grave cu care ne confruntăm aici. Şi anume volumul foarte mare de pacienţi, consulturile interclinice nejustificate, urgenţele care se prezintă direct la Spitalul 700 şi nu trec prin UPU, plus urgenţele care sunt trimise din UPU, pacienţii gravi de pe secţie şi interconsulturile din cadrul spitalului 700. Este un volum infernal de muncă.

Acest volum foarte mare de muncă face ca activitatea noastră să fie superficială, să nu putem să ne mai concentrăm pe cazurile care merită foarte mare atenţie, că până la urmă pe cardiologie viaţa omului este în joc, pe toate secţiile dar cu atât mai mult pe cardiologie.

„După 30 de ore de gardă, o colegă a început să plângă”

Fiind puşi în imposibilitatea de a ne efectua bine meseria mulţi colegi de ai mei au renunţat, pur şi simplu. După 30 de ore de gardă, vă dau un exemplu, după 30 de ore de gardă, o colegă nouă avea vizita nefăcută, externări nefăcute şi vreo trei pacienţi în camera de gardă, pur şi simplu a început să plângă, era complet depăşită.

În urma acestei situaţii, vă daţi seama, oamenii analizează şi se întreabă dacă pot rezista fizic la un asemenea volum de muncă”, a explicat Dr. Alin Feraru.

Situația a început să se agraveze, la Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu, din momentul când a ieşit la pensie un medic cunoscut şi de când a murit un altul. O altă problemă invocată de dr. Feraru este legată de organizarea spitalului.

„Situaţia asta persistă de foarte mult timp, a început de la pensionarea d-lui dr Cârlogea şi decesul domnului doctor Lupescu, care a fost şeful secţiei de cardiologie şi care a murit imediat după ce a ieşit din gardă, doar ce ieşise din gardă şi a făcut stop cardiac, avea şapte gărzi pe lună. De atunci pur şi simplu s-au agravat lucrurile, a persistat nevoia de medici şi nu a venit niciun medic, pentru că la noi mai este o problemă. Există un spital judeţean cu două locaţii, UPU este în locaţia de la Tudor, noi avem o cameră de gardă, pacienţii pot veni direct aici şi trebuie consultaţi, că nu poţi să-i dai afară. Dar nu ai investigaţii, nu ai o formă legală de a da tratament ca să echilibrezi pacientul. Sunt nişte probleme administrative ,motiv pentru care toţi colegii au fugit, au evitat să vină la Târgu Jiu.

Numărul medicilor a scăzut progresiv, invers proporţional cu cerinţa de medici, adică volumul de muncă a crescut iar numărul de medici a scăzut. Această problemă este veche, pur şi simplu acum s-a acutizat”, a explicat pentru News.ro dr. Alin Feraru, medic specialist cardiologie la SJU Târgu Jiu.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.