Pensionat pe caz de boală, un fost angajat al CE Oltenia, a fost RESPINS de Casa de Pensii, după ce a cerut aplicarea legii 197/2021

0
2864
Casa de pensii Gorj

Daniel Dănilă, un miner pensionat pe caz de boală de la Complexul Energetic Oltenia, este grav bolnav și este sub tratament pentru o afecțiune pulmonară. Din cauza stării de sănătate, care s-a tot degradat de la un an la altul, a decis să nu mai aștepte după aplicarea Legii 197 și s-a pensionat pe caz de boală.

Bărbatul s-a temut că nu va mai fi în viață, dacă va mai rămâne să lucreze în condițiile grele din minerit. Acum încearcă să i se facă dreptate și pensia să îi fie întregită, prin aplicarea Legii 197 din 2021.

În urma deciziei instanței supreme cu privire la aplicarea Legii 197 din 2021, Daniel Dănilă a depus o nouă cerere pentru a-i fi recalculată pensia în baza noii legi și neprimind niciun răspuns a amenințat cu greva foamei în fața Casei de Pensii Gorj.

Acum a primit, în sfârșit un răspuns. Problema este că nu i-au recunoscut drepturile pe care le conferă legea cu pricina, ci a fost o decizie de respingere a dosarului.

Daniel Dănilă, pensionar din CEO, a primit joi o decizie de respingere a cererii de recalculare a pensiei în baza Legii 197. Acesta a declarat că va merge să ceară lămuriri și chiar să protesteze la Ministerul Muncii.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.