Simulare clasa a VIII a: Platforma digitalizată a PICAT. Copii ținuți în clase

0
294
Evaluare nationala

Sunt probleme de supraîncărcare și blocaje la platforma pe care sunt urcate lucrările scanate ale elevilor de la simularea Evaluării Naționale 2024, potrivit surselor noastre.

Profesorii asistenți sunt puși să scaneze local lucrările în prezența elevilor și să le încarce pe servere mai târziu.

“Având în vedere supraîncărcarea platformei, informați asistenții responsabili cu scanarea să scaneze lucrările în prezența elevilor, iar încărcarea pe platformă se va face în cursul zilei de azi de către asistenți. După scanarea lucrărilor în prezența elevilor, aceștia pot pleca”, este mesajul primit de școli.

Examentul pentru elevii de clasa a VIII-a început la orele 09.00 și s-a încheiat la orele 11.00. În acest moment, la o oră de la finalizarea examenului, platforma suprasolicitată a picat iar copii sunt ținuți în clase până când li se vor putea scana lucrările.
Această simulare este și un examen dat sistemului pentru a vedea dacă va face față. Se pare că nu.

În ce constă evaluarea digitalizată

Concret, profesorii asistenți din centrele de examen stabilite în fiecare județ vor folosi în clase scannere conectate la câte un calculator/laptop pe care este instalată aplicația de evaluare digitalizată. Lucrările elevilor sunt scanate și încărcate în platformă.

În plus, lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ decât județul din care provin candidații, printr-un click.

Subiectele la Limba română le puteti studia aici:

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.