Și-a înjunghiat mortal propriul fratele

0
1148

Un bărbat din comuna Aninoasa și-a înjunghiat mortal propriul frate. Din păcate victima a decedat în Spitalul Orăşenesc Tg- Cărbuneşti.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reţinerea preventivă, pentru 24 de ore, începând cu data de 05.02.2024, ora 07:20, a inculpatului S.M.N., cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor asupra unui membru al familiei, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 32 alin. 1 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 199 alin. 1 Cod penal.

”Conform probatoriului administrat până în prezent în cauză s-a reţinut că, în seara zilei de 04.02.2024, în jurul orelor 19:00, inculpatul S.M.N., în timp ce se afla la locuinţa de domiciliu din comuna Aninoasa, sat Groşerea, judeţul Gorj, pe fondul unui conflict spontan l-a injunghiat cu un cuţit pe fratele său – persoana vătămată S.M.M., provocându-i o rană profundă în zona abdominală, care i-a pus în primejdie viaţa“, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Din concluziile preliminare ale medicului legist din cadrul SML Gorj rezultă că persoana vătămată prezintă o plagă tăiată înțepată, penetrantă, în fosa inghinală stângă, cu interesarea pachetului vascular iliac drept (arteră şi venă iliacă dreaptă) şi mezocolon tranzvers şi ascendent şi hemiperitoneu masiv secundar (circa 2 litri de sânge şi cheaguri). Totodată, s-a arătat că leziunea traumatică poate data din 04.02.2024 şi s-a putut produce prin lovire cu un instrument tăietor intepător, de exemplu cutit şi necesită de la producere 35 – 40 zile de ingrijiri medicale.

Având în vedere că în cursul zilei de 05.02.2024, victima S.M.M., internată în Spitalul Orăşenesc Tg-Cărbuneşti, a decedat, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei pentru care este cercetat inculpatul S.M.N., în infracţiunea de omor asupra unui membru de familie, prevăzută şi pedepsită de art. 188 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 199 alin. 1 Cod penal.

Totodată, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj formulează propunere de arestare preventivă a inculpatului S.M.N., pentru 30 de zile, începând cu data de 05.02.2024, la Tribunalul Gorj. Cercetările continuă, pentru stabilirea adevărului pe bază de probe, în vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni, urmând a fi dispuse în continuare măsuri legale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie“, se arată în informarea primită de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.