Selecție trucată pentru angajarea de personal medical, fără concurs, la Spitalul Județean Tg-Jiu! IATĂ REZULTATELE!

0
216

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu, cea mai mare unitate medicală din Gorj, a anunțat pe 19 mai a.c., că are nevoie de un medic neurolog, 12 asistenți medicali la secțiile de Boli Infecțioase, ATI, Medicină Internă I – Compartimentul de Nefrologie, la Camera de gardă, la Serviciul de prevenire a infecțiilor asociate asistenței medicale și la Laboratorul de analize medicale, precum și de șase brancardieri pentru Camera de gardă. Cele 19 posturi urmează să fie ocupate pe o perioadă determinată, de cel mult șase luni.

Deși anunțul a fost publicat marți, pentru depunerea dosarelor s-a stabilit un termen de numai 24 de ore, adică până miercuri, 20 mai, la orele16:00.

Termenul de depunere a dosarelor, extrem de scurt, a generat unele speculații cu privire la corectitudinea selecției, în contextul în care se cereau, pe lângă alte documente, aflate la îndemâna oricărui pretendent la unul din acele posturi și alte acte, adeverințe care atestă vechimea în muncă sau specialitatea studiilor, ori adeverință de la medicul de familie, mai greu de obținut. Mai mult, procedura în astfel de cazuri spune că perioada minima pentru depunerea dosarelor este de 3 zile.

Speculațiile au fost alimentate și de faptul că selecția s-a făcut în funcție de mediile de absolvire ale candidaților pentru fiecare post în parte, deși aceeași procedură prevede că în cazul în care există mai mulți candidați pentru același post trebuie susținut un interviu.

Mai trebuie spus că suspiciunile privind corectitudinea selecției au fost alimentate și de faptul că pentru unele posturi de asistent medical erau cerute și studii superioare, pentru altele era suficientă doar școala postliceală, iar pentru unul din posturi era cerut un certificat pentru prevenirea infecțiilor asociate asistenței medicale, exact așa cum îl avea deja cel pentru care fusese preparat postul.

Rezultatele…

…sunt cele care, în mare parte, se știau din momentul publicării anunțului de selecție.

Postul de medic neurolog a fost ocupat de Oana Andreea Florescu, care a candidat singură pentru acel loc. Aceasta făcea deja gărzi în spital de mai multă vreme, însă nu era angajată a unității medicale, ci a unei clinici private din Craiova.

Asistent medical debutant la Serviciul de Prevenirea Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale a fost admis Lucian Alexandru Ardelean, fiul asistentei șefe de la Sterilizări, Eleonora Gogelescu. Ardelean a fost angajat al Sindicatului ”Sanitas” și în selecția sa a contat tocmai acel ”certificat pentru prevenirea infecțiilor asociate asistenței medicale”, celelalte două candidate pe acel post fiind respinse.

Posturile de asistent medical debutant camera de garda au fost ocupate de Janina Paulina Holinger, Claudia Marcela Mărtoiu și Liliana Maria Clenciu. Și în acest caz, paradoxul este că deși postul este pentru debutant, a fost luată în calcul vechimea în muncă (?!), fiind respinse șase candidate cu media de absolvire a studiilor 10, în total fiind 41 de candidați pentru cele trei posturi.

Postul de asistent medical debutant nefrologie a fost ocupat de Maria Popescu, la boli infecțioase de Maria Pirici, la Laboratorul de analize de aceeași Janina Paulina Holinger, care a fost admisă și la camera de gardă.

Pe cele trei posturi de asistent medical ATI au fost admise Liliana Ilie, Cristina Roxana Ularu și Maria Ramona Trandafir, iar pe cele de asistent medical principal la Laborator, Mihaela Cristina Andrei și Mariana Andrei.

Pentru posturile de brancardieri au fost selectați Elena Alexandra Cioau, Teodor Eusebiu Bican, Lucian Balaci, Aurel Bogdan Beuran, Ion Cosmin Brînzan și Marius Țărăngoiu.

Pe postul de asistent medical la Nefrologie fusese data ca sigură Alina Maria Matacă, soția dr. Matacă Daniel, șef UPU/ATI, însă nu s-au aliniat astrele și din cei 28 de candidați, unul a avut notă mai mare la absolvirea studiilor de specialitate și bacalaureat.

Vienescu: Unele dintre posturi nu le văd legate de activitatea de COVID

Externat din spital, joi după amiaza, după 19 zile, fiind infectat cu COVID-19, managerul SJU, Dumitru Vienescu, a declarat că decizia de organizare a selecției aparține exclusive Comitetului Director al SJU aflat în funcție, însă nu toate posturile au legătură cu activitatea de COVID.

”Nu am inițiat eu acel concurs, am auzit aceste discuții, că sunt scoase multe posturi la concurs, pe unele dintre ele nu le văd legate de activitatea de COVID. Nu știu care au fost deciziile, care au fost criteriile pe baza cărora au fost stabilite ca aceste posturi să fie scoase la concurs, a afirmat Vienescu, la Tele3.

Tag-urifeatured sjuOriginal Article

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.