Romanescu a schimbat tactica! Pandurii au voie să joace pe stadionul municipal, dar nu este un act semnat

0
3

Clubul Pandurii Târgu Jiu se judecă cu primăria municipiului din cauza contractului de comodat pentru arena municipală. Între echipă și edil s-au jucat până acum mai multe meciuri, cu goluri de ambele părți. Cert este că, recent, deși procesul este pe rol, primarul a schimbat tactica de joc, anunțând brusc că Pandurii poate juca gratuit pe Municipal. Edilul nu ține, dintr-o dată cont că, în cauză, apare o situație de discriminare, Viitorul Pandurii Târgu-Jiu și FC Universitatea 1948 Craiova plătind închirierea stadionului conform HCL, în cazul lor respectându-se legea.

Promisiunea bate legea

Mai precis, prin noua înțelegere, anunțată public de primar, se va încălca art.11 legat de modul de atribuire a suprafeței de joc care se poate face doar prin concesionare prin licitație publică ori închiriere prin hotărâre de CL.

Articolul în cauză nu este singurul încălcat în speța respectivă ci și articolele 14, 15, 16 și 17 din aceiași legea cu mențiunea că la art.16 banii obținuți din concesiune și închiriere merg la bugetul local iar la art.17 se poate atribui pe o perioadă limitată la persoane juridice fără scop lucrativ care sunt de binefacere, servicii publice sau de utilitate publică. Asta cu mențiunea că Pandurii Lignitul Târgu-Jiu nu figurează că ar fi obținut ori solicitat titlul de utilitate publică, fiind doar un club sportiv de drept privat.

De altfel, și pe perioada vechiului contract de comodat din 2005 până în aprilie 2020, Legea 213/1998 a fost încălcată de 2 ori: mai exact, o dată, contractul de comodat nu figurează ca modalitate de atribuire în această lege, motiv care nu apare înscris nici în Cartea Funciară, art 11 fiind declarat nul de drept; iar a doua oară, prin păgubirea voită, în complicitate primărie-club sportiv, a bugetului local Târgu-Jiu prin neplata folosirii complexului sportiv timp de 15 ani.

În cauză s-a solicitat deja organelor abilitate cercetări în baza a două aspecte. Este vorba despre proba la încălzirea electrică a stadionului municipal dar și despre aplicarea legii împotriva primăriei și a CL Târgu-Jiu pentru păgubirea bugetului public. Asta, prin folosirea gratuită, timp de 15 ani, a terenului, prin contractul de comodat și a unui nou aranjament și prin încălcarea legii domeniului public nr.213/1998.

Tag-urifeaturedOriginal Article

Lasă un răspuns