SECRETAR de stat, despre CEO. Cu ce PIERDERI va încheia 2020

0
9

Gheorghe Pecingină dă asigurări, la fel ca liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, și Iulian Popescu, membru în Consiliul de Supraveghere al CEO, că planul de reorganizare al companiei miniere nu presupune concedieri colective. Secretarul de stat afirmă că toate suspiciunile au plecat de la faptul că planul este secret pentru opinia publică. Gheorghe Pecingină spune că minerii și energeticienii care vor părăsi compania vor fi aceia care îndeplinesc condițiile de pensionare. “Suspiciunea s-a creat tocmai pentru faptul că anumite componente din planul de restructurare nu sunt publice, dar, în mare parte, planul este public, iar cei direct interesați au acces la el. Mass-media nu, dar cei din sindicate, administrația, sunt acolo. Am participat și eu de nenumărate ori la discuții, inclusiv la Ministerul Economiei. Dacă ne vom ține de acest plan, lucrurile vor fi în regulă pentru județul Gorj și pentru CEO. Depinde numai de noi să fim serioși și să punem în aplicare ceea ce ne asumăm, acum, prin acest plan. Sprijin există la Ministerul de Finanțe, la Ministerul Economiei, inclusiv Ludovic Orban a acordat tot sprijinul pentru CEO. Prin acest plan ne asumăm faptul că vom retehnologiza complexul. Se vorbește foarte mult despre reorganizare și unii rău intenționați vorbesc despre disponibilizări. Nu există acest lucru. Este o retehnologizare și retehnologizarea presupune funcționarea CEO, ori funcționarea presupune un număr de angajați. Angajați, care vor rămâne și sunt aceștia pe care îi avem acum. Doar cei care vor ieși din sistem pe cale naturală cu pensiile și, acum, datorită deputatului Dan Vîlceanu, o mare parte din localitățile din Gorj vor beneficia de o reducere cu 2 ani a vârstei standard de pensionare. Dacă adăugăm și grupele de muncă pe care le au angajații din CEO, foarte mulți vor ieși la pensie în următorul interval”, a conchis secretarul de stat.

2020, tot cu PIERDERI MARI

Potrivit datelor Ministerului de Finanţe, Complexul Energetic Oltenia a înregistrat pierderi de 860 milioane de lei în 2019. În 2018, pierderile au fost și mai mari, de 1,13 miliarde de lei. Gheorghe Pecingină spune că la același nivel vor fi și la finalul lui 2020. „Anul acesta, probabil, vor depăși 1000 de miliarde de lei. Dar, actualul management al complexului, va fi unul realist și nu va încerca să aibă profit pe hârtie, cum s-a încercat anii trecuți și sunt oameni serioși care vor pune și în practică ceea ce și-au asumat. Sunt convins de acest lucru. Ceea ce vă pot spune eu cu certitudine și nu sunt promisiuni electorale, vă spun în calitatea mea de secretar de stat la Ministerul de Finanțe și membru al guvernului și cunosc situația reală a economiei gorjene, pentru că m-a interesat acest lucru, nu vor fi șocuri sociale la nivelul județului Gorj și nici la nivel național în perioada următoare. Am încercat din punct de vedere financiar să sprijinim tot ceea ce se poate. 7% din PIB a fost alocat pentru măsuri economice pentru sprijinirea mediului de afaceri, implicit, a agenților economici din județul Gorj și vor continua aceste măsuri”, a mai spus secretarul de stat.

Tag-uriceo featuredOriginal Article

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns