Săptămână plină cu spectacole a Școlii Populare de Artă Târgu Jiu

0
313

Teatrul de Păpuși ″Pinocchio″, din cadrul Școlii Populare de Artă Târgu Jiu, invită toți gorjenii joi, 11 aprilie, ora 1200, la Muzeul Județean ″Alexandru Ștefulescu″, la premiera spectacolului – Trei iezi și un lup simpatic-, o poveste rescrisă și dramatizată de actrița Cornelia Diaconu, după cunoscuta poveste ”Capra cu trei iezi”, de Ion Creangă. Din distribuție fac parte actorii păpușari: Daniela Rednic, Adelina Popescu, Alina Mornea și Liliana Uscătescu.

”Pentru a capta atenția copiilor născuți și crescuți mai mult într-o lume virtuală, eu am încercat (și sper că am și reușit) să-i implic în poveste. Le-am dat posibilitatea să participe. Păpușile-copii se pot tranforma în personaje de poveste și reinventa acțiunea”- a declarat actrița Cornelia Diaconu.

Spectacolul este unul energic, din piesă nu vor lipsi dansurile și cântecelele. Copiii vor merge alături de actori într-o călătorie plină de peripeții și vor învăța cât de important este să-ți asculți părinții.

Trupa de păpușari profesioniști “Pinocchio” vă așteaptă cu mic cu mare, intrarea fiind liberă.

Spectacolul ”Flori de cântec gorjenesc”

Sub genericul ”Flori de cântec gorjenesc”, cursanții claselor de canto muzică populară, sub îndrumarea prof. Cristina Boian și instr. Nicoleta Lătărețu, invită toți iubitori de folclor marți, 09 aprilie, începând cu ora 14:00, în incinta Muzeului Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu”, la momente artistice pline de culoare.

Acompaniamentul orchestral va fi asigurat de prof. Alin Pană, Nicu Stoichin, Daniel Lilea, Florin Becheru, Dorian Trohonel.

Intrarea este liberă!

Spectacol ”Muzică și voie bună”

Mugurași de primăvară” este genericul minispectacolului oferit de Școala Populară de Artă Târgu Jiu. Această audiție este susținută de cursanții claselor de canto muzică populară, canto muzică clasică și vioară, coordonați de prof. Olimpia Bălășoiu și Valentina Străjer, acompaniați de prof. Nicu Stoichin, Nicoleta Lătărețu și Daniel Neagoe.

Evenimentul va avea loc miercuri, 10 aprilie 2019, începând cu ora 17:00, tot la Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu”, intrarea fiind de asemena liberă.
Sursa aici

Lasă un răspuns