S-a decis scoaterea din exploatare a grupurilor energetice 3 și 7 de la Termocentralele Rovinari și Turceni, prin punere în conservare

0
192

Guvernul a decis trecerea în conservare a 660 MW de capacităţi de producere a energiei electrice pe bază de lignit, pe o perioadă de trei ani sau chiar scoaterea din exploatare, începând cu luna iunie 2023, în vederea clarificării unor angajamente asumate de România în cadrul PNRR ce ţin de reforma pieţei energetice, printr-o ordonanţă de urgenţă adoptată miercuri, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Executivului, astfel, prin modificările aduse OUG nr. 108/2022 privind decarbonizarea sectorului energetic, cu modificările ulterioare, aprobată prin Legea nr. 334/2022, cu modificările şi completările ulterioare, se introduc în conservare sau se scot din exploatare 660 MW de capacităţi de producere a energiei electrice pe bază de lignit.

„Acestea se trec în conservare pe o perioadă de 3 ani sau chiar se scot din exploatare, începând cu luna iunie 2023. Trecerea în conservare se realizează în baza unui plan de conservare, elaborat de către operatorul economic şi avizat de ministerul de resort”, se arată în comunicat.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.