Rusia s-ar confrunta cu o nouă variantă de COVID-19: „A venit o nouă mutaţie, o nouă tulpină este activă”

0
3

Rusia s-a confruntat în ultimele zile cu o creștere alarmantă a cazurilor de COVID-19. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, susține că e vorba de o nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2, mult mai contagioasă și agresivă.

În capitala Rusiei cazurile depistate zilnic au crescut în câteva zile de la 3.000 la 7.000, iar datele preliminare arată că vineri, 18 iunie, numărul ar putea depăși 9.000 de persoane infectate, a spus primarul Moscovei, Serghei Sobianin.

„Cel mai probabil, ne confruntăm cu variante noi, mai agresive şi cu răspândire mai rapidă”, a afirmat acesta.

„Este triplu, este o dinamică imensă pe care nu am observat-o în valurile anterioare”, a adăugat el, potrivit Digi24.

Capitala rusă a raportat duminică, 13 iunie, 7.704 de cazuri noi, cel mai mare număr zilnic după 24 decembrie. La nivel naționat au fost confirmate 14.723 de cazuri, cel mai mare total zilnic după 13 februarie. Până la începutul lunii iunie, numărul cazurilor noi de COVID-19 zilnice a fost în mare parte de sub 3.000.

„Această dinamică este destul de neaşteptată, dat fiind faptul că peste 60% dintre moscoviţi fie au fost deja bolnavi, fie au fost vaccinaţi – este un segment mare al populaţiei (…) Desigur, nu ne aşteptam la o creştere (a cazurilor), ci la o scădere ”, a ,mai spus Sobianin.

Şeful autorităţii de supraveghere a sănătăţii consumatorilor a declarat că numărul cazurilor atribuite variantei Delta (apărută în India) creşte semnificativ în întreaga ţară. Sobianin nu a spus la ce variantă se referise.

Moscova ar putea impune restricții mai dure

Citește și: George Burcea a confirmat sarcina Vivianei Sposub? „Ce ai la burtică, iubita?”

Anamaria Prodan, noi declarații după ce Laurențiu Reghecampf a confirmat că vor divorța

Pentru cine se duce Ramona Olaru frecvent în Mykonos

Ce mașină și-a luat Oana Roman. Vedeta s-a lăudat pe rețelele sociale cu noua achiziție

Serghei Sobianin a impus vaccinarea tuturor angajaţilor din sectorul serviciilor. Aproximativ 60% dintre ei, adică două milioane de persoane, trebuie să fie vaccinaţi până la 15 august. Deși nu a anunțat noi restricții, primarul Moscovei nu exclude posibilitatea unor măsuri mai stricte de împiedicare a răspândirii virusului.

„Suntem foarte aproape de decizii mai stricte – temporare, dar mai stricte – în ceea ce priveşte restricţiile”, a spus Sobianin.

Numărul persoanelor care s-au înscris pe listele de vaccinare s-a triplat, a mai spus primarul.

La Moscova, 1,8 milioane de persoane, dintre cele aproximativ 13 milioane de locuitori înregistraţi oficial, au primit cel puţin o injecţie. Din decembrie 2020, 19 milioane de ruşi din 146 de milioane de locuitori ar fi primit cel puțin o doză de vaccin.

Rusia a anunţat la începutul lunii mai că a omologat versiunea „Light” a vaccinului său împotriva COVID-19, Sputnik V. Noul ser va fi administrat într-o doză unică, faţă de două doze în cazul Sputnik V.

Sursă foto: Shutterstock

Sursa aici

Lasă un răspuns