Roșii naturale pe tarabele din piață

0
186

Roșiile gorjenești vor invada piețele din oraș. Primele producții sunt aproape gata, agricultorii urmând să scoată pe tarabe produsele proaspăt culese. Pentru că vremea a fost nefavorabilă Guvernul a prelungit termenul de valorificare a produselor pentru ca cei înscriși în programul ajutor pentru tomate să nu piardă banii.

Veste bună pentru agricultorii gorjeni, beneficiari ai programului ajutor de minimis pentru tomate. Guvernul a prelungit termenul de valorificare al legumelor pentru ca criteriile de acordare a sumelor de bani să fie respectate. „În ultima ședință de Guvern s-a decis prelungirea perioadei de valorificare a produselor în cadrul programul de acordare de ajutor minimis la tomate în spații protejate până la data de 15 iunie. Anterior data limită era 20 mai, deci este timp suficient ca producătorii să-și valorifice produsele obținute în solare. Sunt 16 producători înscriși în ciclul I. Deja din controalele efectuate, la majoritatea agricultorilor tomatele sunt aproape coapte, deci, în zilele următoare le vom vedea pe tarabele din Piața Mare”, a declarat Alin Petrică directorul adjunct al DADR Gorj.

Condiții de participare

Pentru a primi ajutorul de 3.000 de euro/an, cei interesați trebuie să îndeplinească o serie de condiții:

· Să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1000 mp;

· Să obțină o producție de minimim 2 kg de tomate/mp și să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafața de teren menționată;

· Să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în sere și solarii.

Distribuie pe:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • Pinterest




Sursa aici

Lasă un răspuns