Respect pentru jandarmii gorjeni

0
77

Jandarmii gorjeni au grijă de amintirea colegilor căzuți la datorie. Monumentele eroilor din județ sunt atent monitorizate de Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj în vederea păstrării lor într-o stare cât mai bună.

Personalul din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj a depus eforturi pentru reabilitarea tuturor monumentelor eroilor jandarmi realizate și amplasate în memoria acestora în localitățile Târgu-Jiu, Motru, Stoina și Vlăduleni – Bâlteni precum și a descrierii împrejurărilor în care eroii jandarmi și-au pierdut viața. S-a realizat o identificare a eroilor jandarmi din județul Gorj, a monumentelor acestora amplasate în localitățile de domiciliu și au fost întreținute monumentele Eroilor jandarmi căzuți la datorie la Aeroportul Internaţional ,,Henri Coandă” Bucureşti: sublocotenent post-mortem Merişescu Valentin în municipiul Târgu-Jiu, slt. post-mortem Fota Ion în localitatea Stoina, slt. post-mortem Bărboi Dumitru în localitatea Vlăduleni-Bîlteni, slt. post-mortem Cuzneţov Iulian în localitatea Motru.

Au fost întreținute monumentul și placa comemorativă ridicate în memoria slt. post-mortem Marchiș George Răzvan, amplasate în municipiul Târgu-Jiu (curtea interioară a unității și centrul municipiului). Pentru a arăta respectul cuvenit, Jandarmeria Gorj omagiază cu onoruri militare, în fiecare an eroii jandarmi care s-au jertfit pentru Patrie.
Sursa aici

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns