Raed Arafat: „Știm că circulă printre noi foarte mulți asimptomatici”

0
22

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că purtarea măștii este singurul mod de protecție față de persoanele infectate asimptomatice.

„Știm că circulă printre noi foarte mulți asimptomatici. Acesta e motivul pentru care cerem să fie purtată masca. Dacă am descoperi cine e infectat și cine nu, nu am cere să porți mască. Masca e un alt mod de protecție față de cei care sunt asimptomatici”, a spus el.

Citeşte şi: Marcel Vela: „Sunați la 112 dacă persoana de lângă voi nu poartă mască și strănută”

Șeful DSU a făcut o comparație între purtarea măștii ăn spațiile închise și aglomerate și purtarea centurii de siguranță în mașină.

„E ca și cei care nu vor să poarte centura de siguranță pentru că spun că au motive medicale și apoi fac un accident și ajung să fie decedați sau mutilați pe viață pentru că nu au purtat centura. Și aici e la fel, vrem să bravăm, noi avem probleme, nu vrem să purtăm masca, atunci ne asumăm și responsabiliatea că ne vom infecta. Dar problema e că vom infecta și pe alții, dacă noi suntem infectați”, a explicat Arafat, potrivit digi24.ro.

Pentru a se face și mai bine înțeles, Raed Arafat a postat pe pagina sa de Facebook o ilustrație în care este explicat modul în care o persoană fără mască se poate infecta de la o persoană cu COVID-19:

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI.

sursa foto – Facebook
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.