Raed Arafat: 255 de localităţi din România au cel puțin 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori

0
38

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat că în România 250 de localități au depășit rata de incidenţă de 3 cazuri COVID-19 la mia de locuitori. Printre acestea se numără 22 de municipii și 15 orașe.

Virusul SARS-CoV-2 se răspândește tot mai mult în România. Raed Arafat a afirmat că în prezent sunt 255 de localităţi care au depăşit incidenţa de 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Între acestea se numără 22 de municipii şi 15 oraşe, printre care București, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Bacău, Craiova, Miercurea Ciuc, Târgu Mureș, Alexandria și Râmnicu Vâlcea.

Citește și: România, locul doi în Europa la mortalitatea din cauza COVID-19

Raed Arafat: Mai multe cazuri COVID-19, mai mulți pacienți la ATI

La rata de incidență între 1,5 și 3 la mia de locuitori se încadrează 615 localități. Sunt 44 de municipii și 50 de orașe.

„De aici vine presiunea. Creșterea numărului duce la creșterea cifrei în terapie intensivă și a presiunii pe spitale și pe sistemul sanitar. Sperăm că măsurile care s-au luat recent, dacă sunt respectate, să ducă la sistarea creșterii, cel puțin să ne oprim la un platou, dacă nu putem să mergem către o curbă descendentă, dar asta înseamnă că o perioadă o să avem o presiune pe sistemul sanitar, pentru că 3.000 – 4.000 și ceva de cazuri pe zi înseamnă un număr important de cazuri la terapie intensivă”, a explicat secretarul de stat Raed Arafat, potrivit Digi24.

Citește și: COVID-19 ar putea provoca diabet. Ce spun medicii

Pentru că numărul pacienților COVID-19 ce necesită internare la ATI a crescut, s-au suplimentat paturile în spitalele de suport din mun. București.

De asemenea, după Spitalul Colentina, alte două unități medicale au fost desemnate spitale suport COVID-19, dar numai pentru secțiile de terapie intensivă: Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca şi Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan”.

Spitalul Clinic Nicolae Malaxa a fost desemnat unitate sanitară care asigură asistența medicală pacienților infectați cu noul coronavirus.

Sursă foto: Hepta.ro
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.